Salát s hermelínovými donuty

Salát s hermelínovými donuty

Zajímavý salát s oblíbenou variantou smaženého sýru a kandovaného ovoce.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rukola, 0,020 kg 6,33
Hermelínový donut, 0,075 kg 37,80
Kešu naturál ořech, 0,020 kg 6,01
Hruška, 0,100 kg 4,64
Paprika červená čerstvá, 0,055 kg 4,03
Víno červené alkohol, 0,020 l 2,27
Cukr krystal, 0,015 kg 0,34
Skořice tyčinky, 0,010 kg 4,54
Olivový olej extra virgin, 0,050 l 6,28 Lesa s.r.o.
Med lesní, 0,008 kg 1,03
Friseé salat čekanka kadeřavá (štěrbák), 0,021 kg 2,72 ŠANDER ovoce zelenina
Salát dubový, 0,010 kg 1,13
Med lesní, 0,010 kg 1,38
Citrónová štáva lemonka 0,020 l 0,66
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 75,40 Kalorie v 1 porci: 1 080 cal

Postup přípravy

Oloupané půlky hrušky začneme pomalu vařit (táhnout) v červeném vínu, vodě, cukru a skořici. Vaříme 25 minut a poté necháme alespoň do druhého dne.

Hermelínové donuty lze koupit, ale můžeme si je s trochu šikovnosti udělat.

Veškerou zeleninu pokrájíme, listy salátu stačí natrhat. Z olivového oleje medu a citronové šťávy vyšleháme dresink. Smícháme zeleninu s dresinkem.

Servírujeme usmažené donuty na salát s nafilírovanou kandovanou hruškou a opraženými kešu ořechy.

Rada

Kandování ovoce správně trvá několik dní a postupném zvyšování podílu cukru. Z ovoce se stane cukrovinka bez nutričních hodnot samotného ovoce. Tato kratší varianta stále zachová chuť a hodnoty ovoce s vůní skořice.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni perlivá Doporučené přílohy: Bageta rustikální Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 080 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Postupy studené kuchyně (20min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 10.11.2014
  • Recept zobrazen: 2364x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle hlavní chod, dietní, rychlé, marinování, grilování BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle
Pizza Margarita hlavní chod, dietní, pečení Pizza Margarita
Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti pasta (těstoviny), rychlé, restování pro základ, vaření Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti