Rizoto s houbami





Italské šafránové rizoto s houbovou omáčkou. Risotto z Arborio nebo Carnaroli rýže.
Postup přípravy
Recept na základ rizota je k rozkliknutí v prvním řádku surovin. Proto aby bylo šafránové si rozpustíme na másle mletý šafrán s trochou bílého vína a smetany. Provaříme asi pět minut a přidáme do rizota.
Houbovou "omáčku" si připravíme z jemně pokrájené cibule či šalotky zpěněné na másle, následně přidáme pokrájené houby a zarestujeme. Přilijeme vývar, posekanou plochou petržel a zjemníme smetanou.
Samotné rizoto můžeme servírovat tak jak je na fotografii, nebo vše promícháme a posypeme sýrem parmazánového tipu.
Rada
Rizoto pro svůj velký obsah škrobu rádo rychle tuhne je proto lepší ho podávat relativně dost naředěné vývarem tak, aby bylo kašovité až krémové.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni Klasik Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 4 834 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Restování pro základ (5min), Příprava rizota (20min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Velmi tvrdé sýry
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Příprava rizota,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 30.11.2014
- Recept zobrazen: 2381x