Rizoto s houbami

Rizoto s houbami Rizoto s houbami Rizoto s houbami Rizoto s houbami Rizoto s houbami Rizoto s houbami Rizoto s houbami Rizoto s houbami Rizoto s houbami Rizoto s houbami Rizoto s houbami Rizoto s houbami

Italské šafránové rizoto s houbovou omáčkou. Risotto z Arborio nebo Carnaroli rýže.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Recept italské rizoto z rýže Arborio, 1,000 porce 25,20
Houbová směs mražená, 0,150 kg 33,17
Šafrán, 0,031 g 6,82 Lesa s.r.o.
Smetana nad 30%, 0,050 l 4,25
Petržel plochá nať, 0,010 kg 1,60
Lanýžový olej, 0,008 l 11,36 Lesa s.r.o.
Grana padano, 0,010 kg 4,08 Lesa s.r.o.
Recept zeleninový vývar zakladní 0,200 porce 1,01
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 83,32 Kalorie v 1 porci: 4 834 cal

Postup přípravy

Recept na základ rizota je k rozkliknutí v prvním řádku surovin. Proto aby bylo šafránové si rozpustíme na másle mletý šafrán s trochou bílého vína a smetany. Provaříme asi pět minut a přidáme do rizota.

Houbovou "omáčku" si připravíme z jemně pokrájené cibule či šalotky zpěněné na másle, následně přidáme pokrájené houby a zarestujeme. Přilijeme vývar, posekanou plochou petržel a zjemníme smetanou.

Samotné rizoto můžeme servírovat tak jak je na fotografii, nebo vše promícháme a posypeme sýrem parmazánového tipu.

Rada

Rizoto pro svůj velký obsah škrobu rádo rychle tuhne je proto lepší ho podávat relativně dost naředěné vývarem tak, aby bylo kašovité až krémové.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni Klasik Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 4 834 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Restování pro základ (5min), Příprava rizota (20min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 30.11.2014
  • Recept zobrazen: 2381x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí hlavní chod, rychlé, grilování, pečení, gratinování Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí
Brownies - express dezerty, rychlé, pečení Brownies - express
Bramborák a bramboráčky příloha, rychlé, smažení-fritování Bramborák a bramboráčky