Houbová omáčka





Houbová omáčka má mnoho podob a my se pokusíme si jich pár rozkrýt.
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme na části tuku, přidáme lehce zředěnou jíšku, zalijeme vývarem a rozšleháme. Přidáme sůl, pepř a zvolna vaříme asi 20 minut. Na zbývajícím tuku osmahneme plátky očištěných a nakrájených čerstvých nebo mražených hub a provařenou omáčku do nich přecedíme. Pokud jsme použili houby sušené, uvaříme je v malém množství vody nebo vývaru. Vývar přidáme spolu s překrájenými houbami do omáčky a krátce spolu povaříme.
Do omáčky můžeme přidat také vyrestované žampiony, což jsou načtvrcené žampiony které v pánvi opékáme dokud jejich velikost se ne z polovičatí.
Možnosti inovace
Omáčku posuneme do vyššího levelu použitím demiglasu a zjemněním smetany. V tomto případě se buď částečně nebo úplně obejdeme bez mouky či jíšky.
Rada
Hřibovité houby zbytečně netrápíme dlouhou tepelnou úpravou
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 694 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Restování pro základ (10min), Vaření (10min) Doba vaření 10 porcí: 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle chodu » Omáčka
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 30.11.2014
- Recept zobrazen: 7409x