Houbová omáčka

Houbová omáčka Houbová omáčka Houbová omáčka Houbová omáčka Houbová omáčka Houbová omáčka

Houbová omáčka má mnoho podob a my se pokusíme si jich pár rozkrýt.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Houbová směs mražená, 0,150 kg 33,17
Máslo, 0,021 kg 2,94
Recept Demi-galce, 0,500 porce 5,04
Petržel plochá nať, 0,007 kg 1,14
Cibule standard, 0,031 kg 0,54 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Žampiony čerstvé 0,031 kg 2,14
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 43,04 Kalorie v 1 porci: 694 cal

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme na části tuku, přidáme lehce zředěnou jíšku, zalijeme vývarem a rozšleháme. Přidáme sůl, pepř a zvolna vaříme asi 20 minut. Na zbývajícím tuku osmahneme plátky očištěných a nakrájených čerstvých nebo mražených hub a provařenou omáčku do nich přecedíme. Pokud jsme použili houby sušené, uvaříme je v malém množství vody nebo vývaru. Vývar přidáme spolu s překrájenými houbami do omáčky a krátce spolu povaříme.

Do omáčky můžeme přidat také vyrestované žampiony, což jsou načtvrcené žampiony které v pánvi opékáme dokud jejich velikost se ne z polovičatí.

Možnosti inovace

Omáčku posuneme do vyššího levelu použitím demiglasu a zjemněním smetany. V tomto případě se buď částečně nebo úplně obejdeme bez mouky či jíšky.

Rada

Hřibovité houby zbytečně netrápíme dlouhou tepelnou úpravou

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 694 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Restování pro základ (10min), Vaření (10min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 30.11.2014
  • Recept zobrazen: 3090x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Čokoládovo lanýžový dort dezerty, pečení, ve vodní lázni Čokoládovo lanýžový dort
Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem hlavní chod, dietní, rychlé, grilování, pečení Mořský vlk s pečenými brambůrkami a celerem