Tomatová polévka

Tomatová polévka Tomatová polévka Tomatová polévka

Rajčatová nebo chcete-li tomatová polévka může být i základem do jiných jídel, jako jsou pasti (italské těstoviny) atd.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,100 kg 2,28 Lesa s.r.o.
Cibule standard, 0,025 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,010 kg 1,57
Celer řapíkatý, 0,010 kg 0,47 ŠANDER ovoce zelenina
Olivový olej extra virgin, 0,010 l 1,26 Lesa s.r.o.
Bazalka čerstvá, 0,001 kg 0,38
Bazalka sušená, 0,001 kg 0,17
Bílé víno alkohol 0,010 l 1,17
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 7,37 Kalorie v 1 porci: 129 cal

Postup přípravy

Na olivovém oleji zpěním pokrájenou cibuli a řapíkatý celer. Přilijeme víno a sušenou bazalku a víno necháme zredukovat.

Přidáme loupaná rajčata (polpu) a vaříme alespoň jednu hodinu. Nakonec to celé rozmixujeme ponorným mixerem. Dochutíme a znovu provaříme.

Jednodušší provedení

Toto už je jednoduché provedení.

Možnosti inovace

Pro vylepšení přidáme do základu mrkev a na závěr rajčatové a bazalkové pesto. Také můžeme přidat jako vložku kostičky vyjadřincovaných rajčat zpěněných na olivovém oleji nebo bazalkové knedlíčky..

Rada

Loupaných rajčat v plechovce lze koupit mno značek a jakostí a tak zde nešetřete. Doporučuji kupovat ty s označením D.O.P.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Ciabatta Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 129 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Vaření (1h 30min) Doba vaření 10 porcí: 1h 55min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 13.12.2014
  • Recept zobrazen: 2468x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Perníkový houskový kynutý knedlík příloha, rychlé, vaření Perníkový houskový kynutý knedlík
Kulajda polévka, vaření Kulajda
Bujabéza -Bouillabaissa polévka, restování pro základ, vaření, postupy studené kuchyně Bujabéza -Bouillabaissa