Tomatová polévka





Rajčatová nebo chcete-li tomatová polévka může být i základem do jiných jídel, jako jsou pasti (italské těstoviny) atd.
Postup přípravy
Na olivovém oleji zpěním pokrájenou cibuli a řapíkatý celer. Přilijeme víno a sušenou bazalku a víno necháme zredukovat.
Přidáme loupaná rajčata (polpu) a vaříme alespoň jednu hodinu. Nakonec to celé rozmixujeme ponorným mixerem. Dochutíme a znovu provaříme.
Jednodušší provedení
Toto už je jednoduché provedení.
Možnosti inovace
Pro vylepšení přidáme do základu mrkev a na závěr rajčatové a bazalkové pesto. Také můžeme přidat jako vložku kostičky vyjadřincovaných rajčat zpěněných na olivovém oleji nebo bazalkové knedlíčky..
Rada
Loupaných rajčat v plechovce lze koupit mno značek a jakostí a tak zde nešetřete. Doporučuji kupovat ty s označením D.O.P.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Ciabatta Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 129 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Vaření (1h 30min) Doba vaření 10 porcí: 1h 55min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky » Provensálské bylinky
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 13.12.2014
- Recept zobrazen: 4741x