Filety Platýse na citrónové omáčce s provensálskou tarhoňou





Tarhoňa, výborná těstovina ze Slovenska, Maďarska a s lahodnou rybičkou.
Postup přípravy
Čisté osušené filety platýse poprášíme moukou a lehce opečeme na másle, dáme krátce dopéct pod salamandr nebo do trouby.
Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku (lepší šalotka) a nastrouhanou kůrou citronu, podlijeme vínem a potom vývarem. Zahustíme moukou smíchanou s vodou, nebo světlou jíškou. Lehce provaříme, dochutíme vymačkanou šťávou z citronu.
Filety pokládáme na omáčku.
Přílohu můžeme vmáčknout do formiček.
Rada
Mražené filety ryb co nejpomaleji rozmrazit. Je dobré péct na pečícím papíře.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Tarhoňa s provensálskou zeleninou., Pappardelle, Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 857 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Rychlé opečení (3min), Pečení (10min), Kompletace (4min), Čas na přílohu (30min) Doba vaření 10 porcí: 57min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby mražené
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 16.10.2012
- Recept zobrazen: 6447x