Filety Platýse na citrónové omáčce s provensálskou tarhoňou

Filety Platýse na citrónové omáčce s provensálskou tarhoňou Filety Platýse na citrónové omáčce s provensálskou tarhoňou Filety Platýse na citrónové omáčce s provensálskou tarhoňou

Tarhoňa, výborná těstovina ze Slovenska, Maďarska a s lahodnou rybičkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Citrón, 0,050 kg 2,59 ŠANDER ovoce zelenina
Platýs filet mražený, 0,180 kg 24,95
Máslo, 0,015 kg 2,10
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Kuřecí vývar sušený, 0,001 kg 0,27
Bílé víno alkohol, 0,015 l 1,76
Mouka pšeničná hladká, 0,005 kg 0,07 Food and frends
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Olivový olej sansa, 0,010 l 0,81 Lesa s.r.o.
Recept Tarhoňa s provensálskou zeleninou. 1,000 porce 12,60
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 43,45 Kalorie v 1 porci: 857 cal

Postup přípravy

Čisté osušené filety platýse poprášíme moukou a lehce opečeme na másle, dáme krátce dopéct pod salamandr nebo do trouby.

Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku (lepší šalotka) a nastrouhanou kůrou citronu, podlijeme vínem a potom vývarem. Zahustíme moukou smíchanou s vodou, nebo světlou jíškou. Lehce provaříme, dochutíme vymačkanou šťávou z citronu.

Filety pokládáme na omáčku.

Přílohu můžeme vmáčknout do formiček.

Rada

Mražené filety ryb co nejpomaleji rozmrazit. Je dobré péct na pečícím papíře.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno suché Doporučené přílohy: Tarhoňa s provensálskou zeleninou., Pappardelle, Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 857 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Rychlé opečení (3min), Pečení (10min), Kompletace (4min), Čas na přílohu (30min) Doba vaření 10 porcí: 57min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 16.10.2012
  • Recept zobrazen: 4172x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Toulouse-Style Cassoulet hlavní chod, namočení, restování, pečení Toulouse-Style Cassoulet