Perníkový houskový kynutý knedlík





Perníkový houskový kynutý knedlík je povedenou variací na klasické houskové knedlíky.
Postup přípravy
Do trochy vlažného mléka rozmícháme cukr, droždí a malinko mouky, vznikne kvásek (řídké těstíčko) a necháme ho vykynout.
Necháme trochu mouky na vyválení a do zbytku prosáté mouky dáme sůl, nastrouhaný perník a rozmíchané vejce ve vlažném mléce, kvásek a pečlivě uhněteme v těsto. Nakonec přidáme pokrájené housky (lépe oschlé).
Hotové těsto necháme v teple vykynout, rozkrájíme na čtyři díly a z nich uděláme šišky, necháme je znovu lehce nakynout.
Dáme vařit do osolené vody, nebo na páru do trouby na 20-25 minut.
Jednodušší provedení
Sušené droždí a vše je jinak.
Možnosti inovace
Knedlíky jsou vhodné třeba ke zvěřinové podobě gulášů.
Rada
Po uvaření propícháme knedlíky špejlí, aby se pára dostala z knedlíků a nesrazili se. Lehce je potom potřeme olejem.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 686 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (25min), Příprava (25min), Kynutí těsta (30min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Mouky
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Piškoty - Korpusy
- Recepty dle chodu » Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Vaření,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 28.01.2015
- Recept zobrazen: 7721x