Perníkový houskový kynutý knedlík

Zvěřinový guláš s perníkovým houskovým knedlíkem Perníkový houskový knedlík

Perníkový houskový kynutý knedlík je povedenou variací na klasické houskové knedlíky.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Droždí, 0,003 kg 1,76
Mouka pšeničná hrubá, 0,150 kg 1,96
Mléko polotučné, 0,065 l 1,32 Food and frends
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,34
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Cukr krystal, 0,002 kg 0,05
Rostlinný olej, 0,003 l 0,14
Rohlík houska, 0,020 kg 1,17
Perník 0,011 kg 2,08
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 8,40 Kalorie v 1 porci: 686 cal

Postup přípravy

Do trochy vlažného mléka rozmícháme cukr, droždí a malinko mouky, vznikne kvásek (řídké těstíčko) a necháme ho vykynout.

Necháme trochu mouky na vyválení a do zbytku prosáté mouky dáme sůl, nastrouhaný perník a rozmíchané vejce ve vlažném mléce, kvásek a pečlivě uhněteme v těsto. Nakonec přidáme pokrájené housky (lépe oschlé).

Hotové těsto necháme v teple vykynout, rozkrájíme na čtyři díly a z nich uděláme šišky, necháme je znovu lehce nakynout.

Dáme vařit do osolené vody, nebo na páru do trouby na 20-25 minut.

Jednodušší provedení

Sušené droždí a vše je jinak.

Možnosti inovace

Knedlíky jsou vhodné třeba ke zvěřinové podobě gulášů.

Rada

Po uvaření propícháme knedlíky špejlí, aby se pára dostala z knedlíků a nesrazili se. Lehce je potom potřeme olejem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 686 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (25min), Příprava (25min), Kynutí těsta (30min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 28.01.2015
  • Recept zobrazen: 3117x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Gnocchi se špenátem kuřecím masem pasta (těstoviny), rychlé, restování, vaření na pánvi Gnocchi se špenátem kuřecím masem
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček