Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem

Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem

Pštrosí steak na vinném demiglas, se smaženým černým kořenem, černou čočkou a bulgurem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vejce 1ks=45g, 0,013 kg 0,95
Pštrosí steak, 0,180 kg 118,80
Bulgur předvařená nalámaná celozrnná pšenice, 0,071 kg 5,96
Černá čočka, 0,071 kg 7,67
Recept Demi-galce, 0,070 porce 0,71
Olivový olej extra virgin, 0,021 l 2,64 Lesa s.r.o.
Víno červené alkohol 0,035 l 3,98
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 140,70 Kalorie v 1 porci: 642 cal

Postup přípravy

Váleček pštrosího steaku necháme v celku a opečeme ze všech stran na tálu či pánvi. Poté dáme dopéct do trouby či konvektomatu na 160°C cca 15 minut. Potom necháme stranou třeba pod alobalem dalších 15 minut.

Mezitím si prohodíme na pánvi bulgur s máslem nebo olivovém oleji. Který jsme ale předtím hodinu nechali ve vlažném vývaru. Stejně tak i černou čočku, kterou ale předtím krátce povaříme 10 minut. Obě přílohy dochutíme solí a pepřem.

Černý kořen oloupeme (lépe v rukavicích) protože pouští lepivou šťávu. Obalí v trojobalu a usmažíme. Hned jak je strouhanka zlatavá je usmaženo.

Demiglas je samostatný recept. Demáč ohřejeme na pánvi a těsně před podáváním do něj dáme jednu lžíci opravdu kvalitního aromatického spíše sladkého červeného vína.

Podáváme třeba jako na fotografii.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 642 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (20min), Vaření na pánvi (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.03.2015
  • Recept zobrazen: 1991x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Těsto na pizzu pečivo, rychlé, pečení Těsto na pizzu
Pizza alle cipolle hlavní chod, rychlé, pečení Pizza alle cipolle
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě