Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem

Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem

Pštrosí steak na vinném demiglas, se smaženým černým kořenem, černou čočkou a bulgurem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vejce 1ks=45g, 0,013 kg 0,95
Pštrosí steak, 0,180 kg 118,80
Bulgur předvařená nalámaná celozrnná pšenice, 0,071 kg 5,96
Černá čočka, 0,071 kg 7,67
Recept Demi-galce, 0,070 porce 0,71
Olivový olej extra virgin, 0,021 l 2,64 Lesa s.r.o.
Víno červené alkohol 0,035 l 3,98
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 140,70 Kalorie v 1 porci: 642 cal

Postup přípravy

Váleček pštrosího steaku necháme v celku a opečeme ze všech stran na tálu či pánvi. Poté dáme dopéct do trouby či konvektomatu na 160°C cca 15 minut. Potom necháme stranou třeba pod alobalem dalších 15 minut.

Mezitím si prohodíme na pánvi bulgur s máslem nebo olivovém oleji. Který jsme ale předtím hodinu nechali ve vlažném vývaru. Stejně tak i černou čočku, kterou ale předtím krátce povaříme 10 minut. Obě přílohy dochutíme solí a pepřem.

Černý kořen oloupeme (lépe v rukavicích) protože pouští lepivou šťávu. Obalí v trojobalu a usmažíme. Hned jak je strouhanka zlatavá je usmaženo.

Demiglas je samostatný recept. Demáč ohřejeme na pánvi a těsně před podáváním do něj dáme jednu lžíci opravdu kvalitního aromatického spíše sladkého červeného vína.

Podáváme třeba jako na fotografii.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 642 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (20min), Vaření na pánvi (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.03.2015
  • Recept zobrazen: 2138x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem hlavní chod, dietní, rychlé, vaření v páře Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem
Lososové carpaccio studený předkrm, dietní, rychlé, bez úpravy Lososové carpaccio
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček