Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem





Pštrosí steak na vinném demiglas, se smaženým černým kořenem, černou čočkou a bulgurem.
Postup přípravy
Váleček pštrosího steaku necháme v celku a opečeme ze všech stran na tálu či pánvi. Poté dáme dopéct do trouby či konvektomatu na 160°C cca 15 minut. Potom necháme stranou třeba pod alobalem dalších 15 minut.
Mezitím si prohodíme na pánvi bulgur s máslem nebo olivovém oleji. Který jsme ale předtím hodinu nechali ve vlažném vývaru. Stejně tak i černou čočku, kterou ale předtím krátce povaříme 10 minut. Obě přílohy dochutíme solí a pepřem.
Černý kořen oloupeme (lépe v rukavicích) protože pouští lepivou šťávu. Obalí v trojobalu a usmažíme. Hned jak je strouhanka zlatavá je usmaženo.
Demiglas je samostatný recept. Demáč ohřejeme na pánvi a těsně před podáváním do něj dáme jednu lžíci opravdu kvalitního aromatického spíše sladkého červeného vína.
Podáváme třeba jako na fotografii.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Cabernet sauvignon syrah reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 642 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (20min), Vaření na pánvi (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Pštrosí maso
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Těstoviny a zavářka
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sušená zelenina » Sušená luštěnina
- Recepty dle chodu » Nedělní oběd, Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Mezinárodní Fusion
- Recepty dle úpravy » Pečení, Vaření na pánvi
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 03.03.2015
- Recept zobrazen: 5897x