Lehký bramborový salát

Nejpopulárnější příloha v Čechách, ale trochu odlehčená

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,250 kg 3,36
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Cibulka jarní, 0,020 kg 2,50
Celer řapíkatý, 0,020 kg 0,95 ŠANDER ovoce zelenina
Hrách mražený, 0,015 kg 0,56 Food and frends
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Okurka nakládaná, 0,025 kg 1,00
Majonéza, 0,065 l 4,62 Unilever Food Solutios
Cukr krystal, 0,005 kg 0,11
Ocet kvasný, 0,006 l 0,07
Jogurt Řecký, 0,010 kg 1,01
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,15
Jablka 0,027 kg 0,93 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 16,63 Kalorie v 1 porci: 592 cal

Postup přípravy

Uvaříme celé brambory a vejce, necháme vychladnout a oloupeme.

Vše nakrájíme na kostičky 6x6 mm. Nadrobno nakrájíme cibuli a okurky v nálevu (lák necháme do salátu). Pokrájíme ostatní.

Všechny ingredience do sebe zamícháme, tak abychom je nemačkaly.

Tedy mícháme odspoda.

Salát nejlépe do druhého dne necháme odležet v chladu a potom znovu dochutíme.

Možnosti inovace

Co maminka a babička, to nový originál. Tedy inovací je plná republika.

Rada

Salát musí mít chuť, ať je dostatečně kyselý, sladkokyselý, s nádechem hořčice a láku. Z mé zkušenosti v restauracích, čím výraznější tím více jej lidí chválí.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 592 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (35min), Bez úpravy (20min) Doba vaření 10 porcí: 55min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.03.2015
  • Recept zobrazen: 1540x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí
Lasagne bolognese hlavní chod, pečení Lasagne bolognese
Hovězí na česneku hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na česneku