Lehký bramborový salát





Nejpopulárnější příloha v Čechách, ale trochu odlehčená
Postup přípravy
Uvaříme celé brambory a vejce, necháme vychladnout a oloupeme.
Vše nakrájíme na kostičky 6x6 mm. Nadrobno nakrájíme cibuli a okurky v nálevu (lák necháme do salátu). Pokrájíme ostatní.
Všechny ingredience do sebe zamícháme, tak abychom je nemačkaly.
Tedy mícháme odspoda.
Salát nejlépe do druhého dne necháme odležet v chladu a potom znovu dochutíme.
Možnosti inovace
Co maminka a babička, to nový originál. Tedy inovací je plná republika.
Rada
Salát musí mít chuť, ať je dostatečně kyselý, sladkokyselý, s nádechem hořčice a láku. Z mé zkušenosti v restauracích, čím výraznější tím více jej lidí chválí.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 592 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření (35min), Bez úpravy (20min) Doba vaření 10 porcí: 55min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Majonézy, Vejce
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Peckovité ovoce
- Recepty dle chodu » Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Vaření, Bez úpravy
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 03.03.2015
- Recept zobrazen: 1604x