Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz.

Telecí roláda na velikonoce, to je dobrota plněná nádivkou ze špenátu a s vajíčkovým salátem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Telecí plec, 0,150 kg 47,25
Pecorino, 0,020 kg 6,94
Špenát drcený mražený, 0,050 kg 2,92
Toustový chléb, 0,020 kg 0,93
Recept Provensálská "pasta" bylinky, 0,001 porce 0,01
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,34
Brambory standard A-B, 0,150 kg 2,02
Vejce 1ks=45g, 0,050 kg 3,78
Majonéza 0,050 l 3,55 Unilever Food Solutios
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 67,74 Kalorie v 1 porci: 695 cal

Postup přípravy

Vykostěnou telecí kýtu/plec rozkrájíme naplocho tak, aby nám vznikl obdélníkový plát masa. Ten naklepáme na cca 5 mm tloušťku.

Připravíme si nádivku, světlé pečivo (houska, rohlík nebo toustový chléb) nakrájíme na kostičky a necháme vyschnout v troubě 5-8 minut, na 140°C. Mezitím vyšleháme bílky do pevného sněhu. Žloutky promícháme s pokrájeným špenátem, nastrouhaným pecorinem, česnekem, provensálskou pastou a kostičkami pečiva. Trochu osolíme, opepříme a opatrně přimícháme sníh.

Nádivku položíme na celý povrch naklepaného masa a opatrně zarolujeme. Řeznickým provázkem roládu převážeme. Opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo.

Pečeme při nízké teplotě 65°C v holdomatu 13-14 hodin. Také pod pokličkou i v domácí troubě, nebo konvektomatu bez zapnuté ventilace vzduchu v troubě. Je ovšem nutné neměnit teplotu po celou dobu úpravy, otevíráním trouby a třeba kontrolováním výsledku.

Vajíčkový salát uděláme 1:1 (vejce, brambor). Vařené brambory nakrájíme na větší 1/4 nebo 1/6 kousky, stejně tak vařená vejce, ale uvařený žloutek utřeme s majonézou. Do salátu přidáme jarní cibulku a dochutíme hořčicí.

Možnosti inovace

Více českou nádivku.

Rada

Takto dlouhá úprava zanechá maso bez ztráty na váze. Je krásně šťavnaté a v řezu růžové.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Tramín červený, Svijanská Kněžna Doporučené přílohy: Bageta rustikální, Bramborová Kaše, Bramborový salát standard Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 695 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (30min), Pečení (15h), Postupy studené kuchyně (15min), Vaření (30min) Doba vaření 10 porcí: 16h 15min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 13.03.2015
  • Recept zobrazen: 1559x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem hlavní chod, rychlé, namočení, pečení, pasírování Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem
Špekový knedlík příloha, rychlé, vaření v páře Špekový knedlík
Kuřecí prsíčka supreme se smrži na smetanové omáčce hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, blanšírování Kuřecí prsíčka supreme se smrži na smetanové omáčce