Tarhoňa s provensálskou zeleninou

Tarhoňa s provensálskou zeleninou Tarhoňa s provensálskou zeleninou

Slovensko-maďarská těstovina s francouzskou vůní.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Tarhoňa, 0,065 kg 4,51
Olivový olej extra virgin, 0,010 l 1,26 Lesa s.r.o.
Cibule červená, 0,005 kg 0,13 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,004 kg 0,06 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika červená čerstvá, 0,005 kg 0,37
Cuketa, 0,005 kg 0,23
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Bílé víno alkohol, 0,010 l 1,17
Smetana nad 30%, 0,015 l 1,28
Celer řapíkatý, 0,006 kg 0,28 ŠANDER ovoce zelenina
Pasta Provensál Knor 0,005 kg 4,35
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 13,13 Kalorie v 1 porci: 399 cal

Postup přípravy

Tarhoňa necháme opražit do zlatova na olivovém oleji. Po celou dobu mícháme a odlepujeme ode dna hrnce.

Potom zalijeme bílým vínem, necháme odpařit a po naběračkách přiléváme vývar, který také vždy necháme vstřebat do těstoviny. Po 5-7 minutách naposledy přilijeme vývar, stáhneme z plamene, dochutíme, přiklopíme a necháme 20 minut dojít.

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme zeleninu nakrájenou na o málo větší velikost jako tarhoňa.

Při expedici přílohy smícháme se zeleninou, zjemníme smetanou a dochutíme pastou provensál.

Jednodušší provedení

Tarhoňa je možné připravit jako samotnou těstovinu bez zeleniny.

Možnosti inovace

Změnou zeleniny i koření.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 399 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (10min), Dušení (20min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 52min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 16.10.2012
  • Recept zobrazen: 12387x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Bujabéza -Bouillabaissa polévka, restování pro základ, vaření, postupy studené kuchyně Bujabéza -Bouillabaissa
Tomatová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Tomatová polévka
Kuřecí špíz Saltimbocca teplý předkrm, dietní, rychlé, restování, pečení Kuřecí špíz Saltimbocca