Tarhoňa s provensálskou zeleninou





Slovensko-maďarská těstovina s francouzskou vůní.
Postup přípravy
Tarhoňa necháme opražit do zlatova na olivovém oleji. Po celou dobu mícháme a odlepujeme ode dna hrnce.
Potom zalijeme bílým vínem, necháme odpařit a po naběračkách přiléváme vývar, který také vždy necháme vstřebat do těstoviny. Po 5-7 minutách naposledy přilijeme vývar, stáhneme z plamene, dochutíme, přiklopíme a necháme 20 minut dojít.
Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme zeleninu nakrájenou na o málo větší velikost jako tarhoňa.
Při expedici přílohy smícháme se zeleninou, zjemníme smetanou a dochutíme pastou provensál.
Jednodušší provedení
Tarhoňa je možné připravit jako samotnou těstovinu bez zeleniny.
Možnosti inovace
Změnou zeleniny i koření.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 399 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (10min), Dušení (20min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 52min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Těstoviny a zavářka
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Koření » Pesta pasty koření v nálevu
- Recepty dle chodu » Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa » Slovensko
- Recepty dle úpravy » Restování, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 16.10.2012
- Recept zobrazen: 14683x