Maďarská bramborová polévka





Výborná maďarská polévka se hodí také jako hlavní chod.
Postup přípravy
Na Maďarkou bramborovou polévku nakrájíme slaninu na kostičky, rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka. Všechno opečeme, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme mletou červenou papriky, mletý pepř a očištěné nakrájené brambory, zalijeme vodou a uvaříme téměř do měkka. Potom přidáme nakrájenou uzeninu (párek, nebo jakoukoliv jinou) a dovaříme. Podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkovou natí. Polévku můžeme podle chuti okořenit polévkovým kořením. Hotová polévka má být hustší.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 056 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min) Doba vaření 10 porcí: 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Maďarsko
- Recepty dle nákladů » Levné
- Recepty dle úpravy »
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 19.03.2015
- Recept zobrazen: 1552x