Maďarská bramborová polévka

Maďarská bramborová polévka

Výborná maďarská polévka se hodí také jako hlavní chod.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Anglická slanina, 0,050 kg 7,16
Cibule standard, 0,100 kg 1,74 ŠANDER ovoce zelenina
Petržel kořen, 0,070 kg 0,09
Mrkev standard, 0,080 kg 1,22 ŠANDER ovoce zelenina
Mouka pšeničná hladká, 0,040 kg 0,54 Food and frends
Paprika sladká mletá, 0,004 kg 0,70
Pepř černý mletý, 0,004 kg 1,20
Brambory standard A-B, 0,400 kg 5,38
Voda pitná standard, 1,250 l 1,65
Párky Vídeňské, 0,100 kg 8,20
Petržel plochá nať 0,040 kg 6,40
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 34,27 Kalorie v 1 porci: 1 056 cal

Postup přípravy

Na Maďarkou bramborovou polévku nakrájíme slaninu na kostičky, rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka. Všechno opečeme, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme mletou červenou papriky, mletý pepř a očištěné nakrájené brambory, zalijeme vodou a uvaříme téměř do měkka. Potom přidáme nakrájenou uzeninu (párek, nebo jakoukoliv jinou) a dovaříme. Podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkovou natí. Polévku můžeme podle chuti okořenit polévkovým kořením. Hotová polévka má být hustší.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 056 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 19.03.2015
  • Recept zobrazen: 1552x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Králík s olivami nedělní oběd, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Králík s olivami
Hovězí ragú s mrkví a hráškem hlavní chod, dušení Hovězí ragú s mrkví a hráškem
Caprese pomodori studený předkrm, dietní, rychlé Caprese pomodori