Hovězí maso stroganov

Hovězí maso stroganov

Kousky hovězího masa s omáčkou

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí roštěná česká býk, 0,400 kg 107,66
Ztužený tuk, 0,080 kg 4,64
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Cibule standard, 0,250 kg 4,35 ŠANDER ovoce zelenina
Žampiony čerstvé, 0,150 kg 10,37
Bílé víno alkohol, 0,200 l 23,47
Mouka pšeničná hladká, 0,030 kg 0,41 Food and frends
Recept hovězí vývar základní, 0,150 porce 0,76
Hořčice dijonská, 0,050 kg 10,21
Pepř černý mletý, 0,020 kg 5,99
Smetana zakysaná, 0,080 kg 6,36
Kopr čerstvý 0,020 kg 5,64
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 179,88 Kalorie v 1 porci: 1 875 cal

Postup přípravy

Nejprve nakrájíme maso na plátky, následně jej naklepeme a nakrájíme ne tlustší nudličky, za stálého míchán prudce opečeme v rozehřátém tuku, osolíme a odstavíme. Na druhé pánvi zpěníme na tuku drobně nakrájenou cibuli, přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky, krátce opečeme, podlijeme vínem a udusíme do poloměkka. Zalijeme vývarem, a přidáme k žampionům. Potom přimícháme hořčici, přidáme opečené maso, okořeníme mletým pepřem a udusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, krátce povaříme a odstavíme. Do hotového zamícháme čerstvý kopr

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 875 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Doba vaření 10 porcí: - neznámá -

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 19.03.2015
  • Recept zobrazen: 5318x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí guláš hlavní chod, dušení, restování pro základ Hovězí guláš
Vánoční rybí polévka z kapra polévka, dietní, rychlé, restování, vaření Vánoční rybí polévka z kapra
Fajitas hlavní chod, dietní, rychlé, grilování Fajitas