Hovězí maso stroganov





Kousky hovězího masa s omáčkou
Postup přípravy
Nejprve nakrájíme maso na plátky, následně jej naklepeme a nakrájíme ne tlustší nudličky, za stálého míchán prudce opečeme v rozehřátém tuku, osolíme a odstavíme. Na druhé pánvi zpěníme na tuku drobně nakrájenou cibuli, přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky, krátce opečeme, podlijeme vínem a udusíme do poloměkka. Zalijeme vývarem, a přidáme k žampionům. Potom přimícháme hořčici, přidáme opečené maso, okořeníme mletým pepřem a udusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, krátce povaříme a odstavíme. Do hotového zamícháme čerstvý kopr
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 875 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Doba vaření 10 porcí: - neznámá -
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí vysoký roštěnec
- Recepty dle surovin » Podkalkulace
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 19.03.2015
- Recept zobrazen: 5510x