Roštěnka na rajčatech s makaróny

 Roštěnka na rajčatech s makaróny

Plátkyroštěné s hovězího masa dělaná na rajčatech s makaróny

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí roštěná česká býk, 0,200 kg 53,83
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,30
Anglická slanina, 0,030 kg 4,29
Rajče čerstvé standard, 0,150 kg 6,95 ŠANDER ovoce zelenina
Rajčatový protlak, 0,010 kg 0,42
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Recept hovězí vývar základní, 0,050 porce 0,25
Makarony, 0,110 kg 11,09
Petržel plochá nať, 0,005 kg 0,80
Rajčata loupaná (rajčatová polpa) 0,050 kg 1,14 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 79,22 Kalorie v 1 porci: 888 cal

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem a okraje nařízneme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a na sádle ze slaniny opečeme roštěnky z obou stran. Opečené roštěnky vyndáme, na slaninu dáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak a kečup, všechno osolíme, zaprášíme moukou, podlijeme masovým vývarem a udusíme do měkka. Makaróny uvaříme v osolené vodě, zcedíme, ještě horké smícháme s udušenými rajčaty, nahoru poklademe roštěnky a všechno posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželovou natí. Podle chuti můžeme posypat také nastrouhaným ementálským sýrem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Veltlínské zelené Doporučené přílohy: Spaghetti Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 888 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (10min) Doba vaření 10 porcí: 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 19.03.2015
  • Recept zobrazen: 936x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček
Caprese pomodori studený předkrm, dietní, rychlé Caprese pomodori
Hovězí na houbách hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na houbách