Roštěnka na rajčatech s makaróny





Plátkyroštěné s hovězího masa dělaná na rajčatech s makaróny
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem a okraje nařízneme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a na sádle ze slaniny opečeme roštěnky z obou stran. Opečené roštěnky vyndáme, na slaninu dáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak a kečup, všechno osolíme, zaprášíme moukou, podlijeme masovým vývarem a udusíme do měkka. Makaróny uvaříme v osolené vodě, zcedíme, ještě horké smícháme s udušenými rajčaty, nahoru poklademe roštěnky a všechno posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželovou natí. Podle chuti můžeme posypat také nastrouhaným ementálským sýrem.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Veltlínské zelené Doporučené přílohy: Spaghetti Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 888 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (10min) Doba vaření 10 porcí: 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí vysoký roštěnec
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Těstoviny a zavářka
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 19.03.2015
- Recept zobrazen: 936x