Plzeňský guláš





Guláš s vůní i chutí po pivu a opečeným párkem.
Postup přípravy
Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme do zlatohněda, přidáme na kostky nakrájené maso, které necháme zatáhnout a potom přidáme mletou papriku, krátce osmahneme. Přidáme protlak, koření a zalijeme vodou.
Dusíme za občasného promíchání pod poklicí.
Když je maso částečně měkké, vydusíme všechnu šťávu na tuk, zaprášíme moukou a promícháme. Znovu podlijeme vodou, přidáme česnek, majoránku a pivo. Měkké maso přelijeme přes síto a dáme stranou. Omáčku provaříme (můžeme rozmixovat) a finálně dochutíme.
Podáváme s opečenými kousky párku a kolečky vařeného vejce.
Možnosti inovace
Pivo to je to oč tu běží, takže nešetřit.
Rada
Barva cibule a zpěnění papriky je nejčastější chyby, kdy vznikne hořkost jídla. Ale málo osmažená cibule v základu, tak je guláš bez chuti.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Rýže Parboiled standard dušená, Chléb tmavý český Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 088 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí přední kližka
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 18.10.2012
- Recept zobrazen: 12296x