Plzeňský guláš

Guláš s vůní i chutí po pivu a opečeným párkem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí kliška přední, 0,180 kg 22,46
Olej řepkový, 0,020 l 1,01
Cibule standard, 0,060 kg 1,04 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika sladká mletá, 0,002 kg 0,35
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Rajčatový protlak, 0,005 kg 0,21
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,09
Kmín mletý, 0,001 kg 0,05
Mouka pšeničná hladká, 0,003 kg 0,04 Food and frends
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,02
Párky Vídeňské, 0,050 kg 4,10
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Recept houskový kynutý knedlík, 1,000 porce 7,56
Pilsner Urquell 0,050 l 2,24
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 38,43 Kalorie v 1 porci: 1 088 cal

Postup přípravy

Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme do zlatohněda, přidáme na kostky nakrájené maso, které necháme zatáhnout a potom přidáme mletou papriku, krátce osmahneme. Přidáme protlak, koření a zalijeme vodou.

Dusíme za občasného promíchání pod poklicí.

Když je maso částečně měkké, vydusíme všechnu šťávu na tuk, zaprášíme moukou a promícháme. Znovu podlijeme vodou, přidáme česnek, majoránku a pivo. Měkké maso přelijeme přes síto a dáme stranou. Omáčku provaříme (můžeme rozmixovat) a finálně dochutíme.

Podáváme s opečenými kousky párku a kolečky vařeného vejce.

Možnosti inovace

Pivo to je to oč tu běží, takže nešetřit.

Rada

Barva cibule a zpěnění papriky je nejčastější chyby, kdy vznikne hořkost jídla. Ale málo osmažená cibule v základu, tak je guláš bez chuti.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Rýže Parboiled standard dušená, Chléb tmavý český Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 088 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 18.10.2012
  • Recept zobrazen: 12296x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku teplý předkrm, rychlé, smažení-fritování, redukování, vaření Křepelčí stehýnka v křupavém kabátku
Bábovka klasická dezerty, rychlé, pečení Bábovka klasická
Bujabéza -Bouillabaissa polévka, restování pro základ, vaření, postupy studené kuchyně Bujabéza -Bouillabaissa