Maďarský hovězí guláš





Výborný maďarský guláš se hodí jak k obědu tak k večeři. Ideálním nápojem k tomuto guláši je právě pivo.
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na sádle, přidáme drobně nakrájenou cibuli a opečeme do zlatova. Maso nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a za stálého míchání opečeme. Potom osolíme, okořeníme mletým pepřem, odstavíme a přimícháme sladkou a pálivou mletou červenou papriku. Podlijeme masový vývarem nebo vodou, přimícháme rajčatový protlak nebo kečup, přiklopíme a dusíme do měkka. Během dušení podle potřeby podléváme. Hotové ozdobíme mladou cibulkou nakrájenou na kolečka a červenou paprikou.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 356 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Dušení (40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí přední kližka
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Maďarsko
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 20.03.2015
- Recept zobrazen: 1444x