Hovězí maso po burgundsku





Hovězí maso po burgundsku
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na sádle, přidáme maso na krájené kostky a za stálého míchání prudce opečeme. Potom zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme masovým vývarem, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, mletou červenou papriku, sůl, víno a očištěnou nakrájenou mrkev, přiklopíme a za občasného podlévání udusíme do měkka. Nakonec přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a drobně nakrájenou zelenou petrželovou nať.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni Klasik Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 033 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (10min), Dušení (50min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Nápoje » Alkoholické nápoje » Vína
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 20.03.2015
- Recept zobrazen: 3078x