Hovězí maso podle houbařů

Hovězí maso podle houbařů

Hovězí maso podle houbařů je ideálním kombinací pro milovníky hub.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,133 kg 22,78
Anglická slanina, 0,023 kg 3,34
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,20
Žampiony čerstvé, 0,067 kg 4,61
Cibule standard, 0,033 kg 0,58 ŠANDER ovoce zelenina
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Víno červené alkohol, 0,067 l 7,56
Recept hovězí vývar základní, 0,033 porce 0,17
Rajčatový protlak, 0,023 kg 0,99
Citrónová štáva lemonka, 0,017 l 0,55
Špagety, 0,133 kg 5,95 Lesa s.r.o.
Houbová směs mražená 0,103 kg 22,85
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 69,73 Kalorie v 1 porci: 629 cal

Postup přípravy

Maso odblaníme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a rozškvaříme. Pustí-li slanina sádlo, přidáme maso, opečeme za stálého míchání, osolíme, okořeníme mletým pepřem. Potom přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky a drobně nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a ještě málo opečeme. Podlijeme vínem a masovým vývarem, v němž jsme rozmíchali rajčatový protlak, přiklopíme a udusíme do měkka. Dodáme houbovou směs.Během dušení podle potřeby podlijeme masovým vývarem a vínem. Nakonec ochutíme citronovou šťávou. Podáváme s uvařenými špagetami.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Základní risotto rýže Arborio, Spaghetti Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 629 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Dušení (40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 20.03.2015
  • Recept zobrazen: 1698x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem hlavní chod, rychlé, namočení, pečení, pasírování Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem
Filé z mořského vlka s baby zeleninou hlavní chod, dietní, rychlé, blanšírování Filé z mořského vlka s baby zeleninou
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček