Hovězí maso podle houbařů





Hovězí maso podle houbařů je ideálním kombinací pro milovníky hub.
Postup přípravy
Maso odblaníme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a rozškvaříme. Pustí-li slanina sádlo, přidáme maso, opečeme za stálého míchání, osolíme, okořeníme mletým pepřem. Potom přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky a drobně nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a ještě málo opečeme. Podlijeme vínem a masovým vývarem, v němž jsme rozmíchali rajčatový protlak, přiklopíme a udusíme do měkka. Dodáme houbovou směs.Během dušení podle potřeby podlijeme masovým vývarem a vínem. Nakonec ochutíme citronovou šťávou. Podáváme s uvařenými špagetami.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Základní risotto rýže Arborio, Spaghetti Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 629 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Dušení (40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Těstoviny a zavářka
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 20.03.2015
- Recept zobrazen: 1698x