Přírodní vepřové řízky s rýží a ovocem

Přírodní vepřové řízky s rýží a ovocem

Pokud máte rádi kombinaci ovoce a slaných jídel jsou přírodní vepřové řízky s rýží a ovocem ideální volbou

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová krkovice bez kosti, 0,400 kg 48,10
Sůl standard, 0,005 kg 0,04 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,002 kg 0,60
Ztužený tuk, 0,030 kg 1,74
Recept hovězí vývar základní, 0,100 porce 0,50
Mouka pšeničná hladká, 0,030 kg 0,41 Food and frends
Rýže Arborio, 0,150 kg 8,60
Sádlo vepřové, 0,040 kg 3,83
Voda pitná standard, 0,200 l 0,26
Rozinky, 0,020 kg 1,43
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Ananas - kompot 0,100 kg 4,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 69,65 Kalorie v 1 porci: 2 415 cal

Postup přípravy

Omyté a odblaněné maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem a prudce opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Potom podlijeme masovým vývarem a udusíme do měkka. Nakonec šťávu zahustíme moukou, odklopíme a povaříme. Podáváme s rýží a ovocem.

Rýže s ovocem:

Rýži osmahneme na sádle, zalijeme vařící vodou nebo masovým vývarem, přidáme omyté hrozinky,osolíme a přiklopenou udusíme do měkka. Do hotové rýže zamícháme sceděný ananasový kompot.

Možnosti inovace

Místo ananasového kompotu je možné dát mandarinkový kompot nebo oloupané nakrájené pomeranče

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rajec jemný Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 2 415 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Doba vaření 10 porcí: - neznámá -

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 25.03.2015
  • Recept zobrazen: 992x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Caprese pomodori studený předkrm, dietní, rychlé Caprese pomodori
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě
Krevetový salát s kuskusem studený předkrm, dietní, rychlé, restování, postupy studené kuchyně Krevetový salát s kuskusem