Vepřové maso na smetaně

Vepřové maso na smetaně

Pro milovníky omáček doporučují vepřové maso na smetaně. Jemná máčka v kombinaci s výtečným masem vás nadchne.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová plec, 0,200 kg 18,53
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,20
Sádlo vepřové, 0,013 kg 1,28
Cibule standard, 0,050 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,067 kg 1,02 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,017 kg 0,42 ŠANDER ovoce zelenina
Petržel kořen, 0,033 kg 0,04
Bobkový list čerstvý, 0,003 kg 0,99
Nové koření celé, 0,002 kg 0,63
Recept hovězí vývar základní, 0,033 porce 0,17
Mouka pšeničná hladká, 0,010 kg 0,14 Food and frends
Smetana nad 30%, 0,083 l 7,09
Cukr krystal, 0,003 kg 0,07
Citrónová štáva lemonka, 0,017 l 0,55
Petržel plochá nať 0,003 kg 0,53
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 32,53 Kalorie v 1 porci: 1 013 cal

Postup přípravy

Maso osolíme, okořeníme mletým pepřem a opečeme v rozehřátém sádle ze všech stran. Potom přidáme drobně nakrájenou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření, podlijeme masovým vývarem a udusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, koření odstraníme, trochu mrkve odložíme, šťávu s ostatní zeleninou prolisujeme, zahustíme moukou a povaříme. Potom přidáme smetanu, osladíme, okyselíme citrónovou šťávou a do omáčky zamícháme nakrájenou mrkev a drobně nakrájenou zelenou petrželkovou nať. Maso nakrájíme, uložíme na mísu a polijeme připravenou omáčkou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Veltlínské zelené, Pivo polotmavé Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 013 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Dušení (1h 10min), Čas na základní omáčku (15min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 25.03.2015
  • Recept zobrazen: 3855x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Chobotnice v rajčatech hlavní chod, dietní, vaření Chobotnice v rajčatech
Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. hlavní chod, grilování, vaření, restování pro základ Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem.