Vepřové maso na smetaně





Pro milovníky omáček doporučují vepřové maso na smetaně. Jemná máčka v kombinaci s výtečným masem vás nadchne.
Postup přípravy
Maso osolíme, okořeníme mletým pepřem a opečeme v rozehřátém sádle ze všech stran. Potom přidáme drobně nakrájenou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření, podlijeme masovým vývarem a udusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, koření odstraníme, trochu mrkve odložíme, šťávu s ostatní zeleninou prolisujeme, zahustíme moukou a povaříme. Potom přidáme smetanu, osladíme, okyselíme citrónovou šťávou a do omáčky zamícháme nakrájenou mrkev a drobně nakrájenou zelenou petrželkovou nať. Maso nakrájíme, uložíme na mísu a polijeme připravenou omáčkou.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Veltlínské zelené, Pivo polotmavé Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 013 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Dušení (1h 10min), Čas na základní omáčku (15min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřová plec
- Recepty dle chodu » Nedělní oběd, Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 25.03.2015
- Recept zobrazen: 3855x