Vepřové kotlety s ovocem

Vepřové kotlety s ovocem

Výborný kombinace vepřové pečeně a švestek, které neodoláte.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová pečeně (karé bez kosti), 0,150 kg 14,81
Švesky sušené, 0,025 kg 5,67
Sádlo vepřové, 0,013 kg 1,20
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,15
Jablka, 0,063 kg 2,15 ŠANDER ovoce zelenina
Slunečnicový olej, 0,008 l 0,33
Paprika sladká mletá 0,001 kg 0,09
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 24,41 Kalorie v 1 porci: 529 cal

Postup přípravy

Vykostěné karé omyjeme, osušíme, ostrým tenkým nožem nařízneme ve středu otvor a opačným koncem vařečky uděláme do masa tunel, který naplníme omytými sušenými odpeckovanými švestkami. Takto připravené maso prudce opečeme v rozehřátém sádle ze všech stran, osolíme, okořeníme mletým pepřem, podlijeme vodou a přiklopené upečeme do poloměkka. Potom přidáme oloupaná jablka bez jadřinců a nakrájená na osminky, přisypeme zbytek sušených švestek, znovu podlijeme a odkryté dopečeme. Během pečení maso často potíráme olejem, v němž jsme rozmíchali pálivou mletou červenou paprikou.

Rada

Nejlépe je maso po opečení péct pomalu a na nízkou teplotu cca 110°C a kontrolovat vnitřní teplotu masa která ať nepřekročí 68°C

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni Klasik, Gambrinus Doporučené přílohy: Gratinované brambory, Slovenské bramborové placky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 529 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Rychlé opečení (5min), Pečení (1h 40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 5min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 31.03.2015
  • Recept zobrazen: 1530x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží
Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian nedělní oběd, dietní, pečení Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian
Jablečný Tarte - Tatin dezerty, rychlé, pečení Jablečný Tarte - Tatin