Vepřové kotlety s ovocem





Výborný kombinace vepřové pečeně a švestek, které neodoláte.
Postup přípravy
Vykostěné karé omyjeme, osušíme, ostrým tenkým nožem nařízneme ve středu otvor a opačným koncem vařečky uděláme do masa tunel, který naplníme omytými sušenými odpeckovanými švestkami. Takto připravené maso prudce opečeme v rozehřátém sádle ze všech stran, osolíme, okořeníme mletým pepřem, podlijeme vodou a přiklopené upečeme do poloměkka. Potom přidáme oloupaná jablka bez jadřinců a nakrájená na osminky, přisypeme zbytek sušených švestek, znovu podlijeme a odkryté dopečeme. Během pečení maso často potíráme olejem, v němž jsme rozmíchali pálivou mletou červenou paprikou.
Rada
Nejlépe je maso po opečení péct pomalu a na nízkou teplotu cca 110°C a kontrolovat vnitřní teplotu masa která ať nepřekročí 68°C
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni Klasik, Gambrinus Doporučené přílohy: Gratinované brambory, Slovenské bramborové placky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 529 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Rychlé opečení (5min), Pečení (1h 40min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 5min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřové karé (pečeně) bez kosti
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Peckovité ovoce
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Lenka
Statistiky
- Datum vložení: 31.03.2015
- Recept zobrazen: 1530x