Quiche (kyš) s porkem





Slana pita/slany kolac s porkem a slaninou
Postup přípravy
Testo:
Maslo nechte pres noc mimo lednicku. 250 g hladky mouky. 125 g masla, 1 dcl studene vody a spetku soli michat, udelat kulicku z testa, zabalit do potravinovi folie a nechat 30 min v lednicce.
Nadivka:
Na trochu oleje orestovat cesnek (2-3strouzky), pridat na kosticky nakrajeny špek (250az 400g), jemno nakrajeny porek, trochu podlit vodou, osolit, opeprit, pridat podravku (pulka lzicky), cervene sladky mlete papriky, a nechat dusit cca 20 min. Pridame 0,250 lit smetane na vareni, 2 sirova vajicka a 10dkg grana padano syru. Promichame.
Testo rozvlecemo na melky plech (v ikee existuje na slany kolac s vyndavacim spodkem), propichneme vidlickou a dame pect na 20 min na 180stupni…
Potom ho vyndame a pridame nadivku.
Vsechno jeste peceme cca 30 min na 180stupni
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni Klasik Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 616 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Hnětení těsta (10min), Restování (20min), Pečení (30min) Doba vaření 10 porcí: 1h
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Velmi tvrdé sýry
- Recepty dle chodu » Teplý předkrm, Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Hnětení těsta, Restování, Pečení
- Recepty dle kuchaře » Tihana78
Statistiky
- Datum vložení: 26.04.2015
- Recept zobrazen: 5028x