Quiche (kyš) s porkem

Quiche  (kyš) s porkem

Slana pita/slany kolac s porkem a slaninou

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mouka pšeničná hladká, 0,031 kg 0,42 Food and frends
Máslo, 0,016 kg 2,19
Voda pitná standard, 0,013 l 0,02
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pórek, 0,050 kg 1,71
Pancetta italský špek, 0,063 ks 13,79
Smetana nad 30%, 0,031 l 2,66
Grana padano, 0,013 kg 5,10 Lesa s.r.o.
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,20
Vejce 1ks=45g 0,013 kg 0,95
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 27,03 Kalorie v 1 porci: 616 cal

Postup přípravy

Testo:

Maslo nechte pres noc mimo lednicku. 250 g hladky mouky. 125 g masla, 1 dcl studene vody a spetku soli michat, udelat kulicku z testa, zabalit do potravinovi folie a nechat 30 min v lednicce.

Nadivka:

Na trochu oleje orestovat cesnek (2-3strouzky), pridat na kosticky nakrajeny špek (250az 400g), jemno nakrajeny porek, trochu podlit vodou, osolit, opeprit, pridat podravku (pulka lzicky), cervene sladky mlete papriky, a nechat dusit cca 20 min. Pridame 0,250 lit smetane na vareni, 2 sirova vajicka a 10dkg grana padano syru. Promichame.

Testo rozvlecemo na melky plech (v ikee existuje na slany kolac s vyndavacim spodkem), propichneme vidlickou a dame pect na 20 min na 180stupni…

Potom ho vyndame a pridame nadivku.

Vsechno jeste peceme cca 30 min na 180stupni

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni Klasik Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 616 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Hnětení těsta (10min), Restování (20min), Pečení (30min) Doba vaření 10 porcí: 1h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 26.04.2015
  • Recept zobrazen: 5028x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě
Jablečný Tarte - Tatin dezerty, rychlé, pečení Jablečný Tarte - Tatin
Rajská omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Rajská omáčka