Burritos

Burritos Burritos

Opečená tortilla s masovou náplní. Klasické mexické levné jídlo.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Tortilas 10" Burrito měkké, 1,000 ks 6,12
Maso mleté mix, 0,150 kg 12,47
Cibule červená, 0,050 kg 1,31 ŠANDER ovoce zelenina
Fazole červené v tomatu, 0,060 kg 4,31
Paprika zelená čerstvá, 0,050 kg 3,65
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,010 kg 0,23 Lesa s.r.o.
Fajita koření, 0,001 kg 0,52
Chorizo mix koření, 0,001 kg 0,92
Olivový olej sansa, 0,015 l 1,21 Lesa s.r.o.
Koriandr čerstvý, 0,006 kg 2,71
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Chilli papričky čerstvé, 0,001 kg 0,57
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Smetana zakysaná, 0,050 kg 3,98
Cheddar omáčka La Sabrosa, 0,010 kg 1,47
Ledový salát 0,100 kg 8,75 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 46,06 Kalorie v 1 porci: 1 272 cal

Postup přípravy

Mleté maso vyrestujeme, přidáme cibuli a polpu, dusíme pod pokličkou 15 minut. Teď máme hotový základ, do kterého hned můžeme přidávat všechny ostatní suroviny.

Dochutíme a zredukujeme (svaříme) množství vody v pokrmu na minimum.

Na měkkou tortillu dáme do středu naběračkou masovou směs. Po obvodu tortilly potřeme čedarovou omáčku a nakonec na maso položíme pokrájený ledový salát se strouhaným sýrem. Tortillu zabalíme jako obálku na dopis a z obou stran opečeme na malém množství oleje tak, aby tortilla byla trochu křupavá.

Podáváme s čerstvým koriandrem, zakysanou smetanou a salsou.

Možnosti inovace

Originál burritos neexistuje, v Mexiku použijí jakékoliv (i ty nejlevnější) suroviny. Takže kukuřice a podobné ingredience tohoto kontinentu jsou možné.

Rada

Masová směs nesmí být moc mokrá, jinak tortilla nebude křupavá.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 272 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (15min), Dušení (15min), Vaření (15min), Smažení-Fritování (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min

Videa

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 21.10.2012
  • Recept zobrazen: 11099x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Caprese pomodori studený předkrm, dietní, rychlé Caprese pomodori
Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží