Burritos





Opečená tortilla s masovou náplní. Klasické mexické levné jídlo.
Postup přípravy
Mleté maso vyrestujeme, přidáme cibuli a polpu, dusíme pod pokličkou 15 minut. Teď máme hotový základ, do kterého hned můžeme přidávat všechny ostatní suroviny.
Dochutíme a zredukujeme (svaříme) množství vody v pokrmu na minimum.
Na měkkou tortillu dáme do středu naběračkou masovou směs. Po obvodu tortilly potřeme čedarovou omáčku a nakonec na maso položíme pokrájený ledový salát se strouhaným sýrem. Tortillu zabalíme jako obálku na dopis a z obou stran opečeme na malém množství oleje tak, aby tortilla byla trochu křupavá.
Podáváme s čerstvým koriandrem, zakysanou smetanou a salsou.
Možnosti inovace
Originál burritos neexistuje, v Mexiku použijí jakékoliv (i ty nejlevnější) suroviny. Takže kukuřice a podobné ingredience tohoto kontinentu jsou možné.
Rada
Masová směs nesmí být moc mokrá, jinak tortilla nebude křupavá.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 272 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (15min), Dušení (15min), Vaření (15min), Smažení-Fritování (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 5min
Videa
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Pečivo
- Recepty dle surovin » Masa » Mleté mix
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Severní Amerika » Mexico
- Recepty dle úpravy » Restování, Dušení, Vaření, Smažení-Fritování
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 21.10.2012
- Recept zobrazen: 15433x