Krkonošské kyselo





Krkonošské kyselo je klasická regionální lahůdka
Postup přípravy
Kvásek přes noc namočíme do studené vody.Ráno dobře rozmícháme,aby se nám v polévce nedělali hrudky.Brambory vaříme zvlášť ve slupce..Do vody dáme vařit houby s kmínem,vaříme do měkka.Pomalu vlijeme kvásek a vaříme 15 minut.Ochutíme solí,pokud je polévka hustá přidáme vodu.Připravíme si míchaná vejce, na oloupanou nakrájenou a osmahnutou cibuli vyklepneme vejce,osolíme.Za stálého míchání,smažíme do hustější hmoty.Polévku lze dochutit mlékem,ale nemusí být.Brambory oloupeme rozkrojíme dáme do hlubokého talíře,přelijeme polévkou a poklademe smaženým vejcem.
Možnosti inovace
s kysaným zelím
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Chléb farmářský Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 299 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Vaření (40min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min
Zařazení receptu
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Vaření
- Recepty dle kuchaře » Alena Hálová
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 29.08.2015
- Recept zobrazen: 4347x