Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo je klasická regionální lahůdka

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,083 kg 1,12
Hříbková směs čerstvá, 0,033 kg 21,00
Vejce 1ks=45g, 0,045 kg 3,40
Voda pitná standard, 0,333 l 0,44
Sádlo vepřové, 0,005 kg 0,48
Kmín mletý, 0,001 kg 0,08
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Mléko plnotučné, 0,017 l 0,26 Food and frends
Cibule standard, 0,017 kg 0,29 ŠANDER ovoce zelenina
Žitný chlebový kvásek 0,017 kg 3,20
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 30,28 Kalorie v 1 porci: 299 cal

Postup přípravy

Kvásek přes noc namočíme do studené vody.Ráno dobře rozmícháme,aby se nám v polévce nedělali hrudky.Brambory vaříme zvlášť ve slupce..Do vody dáme vařit houby s kmínem,vaříme do měkka.Pomalu vlijeme kvásek a vaříme 15 minut.Ochutíme solí,pokud je polévka hustá přidáme vodu.Připravíme si míchaná vejce, na oloupanou nakrájenou a osmahnutou cibuli vyklepneme vejce,osolíme.Za stálého míchání,smažíme do hustější hmoty.Polévku lze dochutit mlékem,ale nemusí být.Brambory oloupeme rozkrojíme dáme do hlubokého talíře,přelijeme polévkou a poklademe smaženým vejcem.

Možnosti inovace

s kysaným zelím

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Chléb farmářský Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 299 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Vaření (40min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 29.08.2015
  • Recept zobrazen: 2032x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty