Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo je klasická regionální lahůdka

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,083 kg 1,12
Hříbková směs čerstvá, 0,033 kg 21,00
Vejce 1ks=45g, 0,045 kg 3,40
Voda pitná standard, 0,333 l 0,44
Sádlo vepřové, 0,005 kg 0,48
Kmín mletý, 0,001 kg 0,08
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Mléko plnotučné, 0,017 l 0,26 Food and frends
Cibule standard, 0,017 kg 0,29 ŠANDER ovoce zelenina
Žitný chlebový kvásek 0,017 kg 3,20
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 30,28 Kalorie v 1 porci: 299 cal

Postup přípravy

Kvásek přes noc namočíme do studené vody.Ráno dobře rozmícháme,aby se nám v polévce nedělali hrudky.Brambory vaříme zvlášť ve slupce..Do vody dáme vařit houby s kmínem,vaříme do měkka.Pomalu vlijeme kvásek a vaříme 15 minut.Ochutíme solí,pokud je polévka hustá přidáme vodu.Připravíme si míchaná vejce, na oloupanou nakrájenou a osmahnutou cibuli vyklepneme vejce,osolíme.Za stálého míchání,smažíme do hustější hmoty.Polévku lze dochutit mlékem,ale nemusí být.Brambory oloupeme rozkrojíme dáme do hlubokého talíře,přelijeme polévkou a poklademe smaženým vejcem.

Možnosti inovace

s kysaným zelím

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Chléb farmářský Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 299 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (30min), Vaření (40min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 29.08.2015
  • Recept zobrazen: 801x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí hlavní chod, rychlé, grilování, pečení, gratinování Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí
Baby kuřátko plněné parmskou šunkou hlavní chod, dietní, pečení, restování pro základ, vaření Baby kuřátko plněné parmskou šunkou
Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba