Trhané adobo

tenhle způsob úpravy masa vymysleli filipínci, aby dlouho vydrželo, takže se nekazí třeba týden.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová plec, 0,188 kg 17,37
Česnek kuchyňský, 0,010 kg 1,57
Bílý vinný ocet, 0,025 l 2,52
Sojová omáčka, 0,013 l 1,12
Cukr třtinový, 0,002 kg 0,17
Oregáno čerstvé, 0,001 kg 0,82
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,07
Olivový olej extra virgin 0,013 l 1,57 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 25,22 Kalorie v 1 porci: 590 cal

Postup přípravy

Ve velkém hrnci (osvědčil se litinový) nebo hlubším pekáči rozpálíme olivový olej (docela tlustou vrstvu, třeba i půl cm). Přihodíme na kousky nakrájený česnek (uvedeno v gramech, ale je to cca 1 střední palice).

Rychle potom přihodíme maso, nakrájené na kousky velikosti zhruba 5x5 cm a rychle je opražíme ze všech stran.

Potom zalijeme octem a sojovkou. Mohutně posypeme drceným nebo mletým pepřem a oreganem (v klidu půl hrsti) - možno nahradit majoránkou nebo i kombinovat. Přihodíme jednu až dvě lžičky cukru (třtinový je lepší) pro zvýraznění chuti masa.

Dolijeme vodou, aby kousky masa moc nevyčuhovaly, a pod pokličkou na mírném plameni necháme vařit. Asi tak 3 až 4 hodiny. Na konci se i přesto, že je vše pod pokličkou, většina tekutiny vypařila a kousky masa se rozpadají. Pokud ne, tak dvěma vidličkama natrhat a promíchat se zbytkem tekutiny.

Vodu dolívat jen podle potřeby (většinou ale vystačí první dávka).

Necháme vystydnout,vložíme do housky nebo bagety, kterou lehce namažem majonézou. Ideální svačinka na výpravy.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 590 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Dušení (3h 20min) Doba vaření 10 porcí: 3h 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 04.08.2016
  • Recept zobrazen: 1546x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží
Zvěřinový guláš na višňovém víně hlavní chod, restování pro základ, dušení Zvěřinový guláš na višňovém víně
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží