Vepřové řízečky s wasabi kaší

Vepřové řízečky s wasabi kaší Vepřové řízečky s wasabi kaší

Medailonky z panenky obalené v japonské strouhance, prokládané pomerančem. Podávané s kaší dochucenou japonským wasabi křenem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Vepřová panenka, 0,160 kg 29,57
Mouka pšeničná hladká, 0,018 kg 0,24 Food and frends
Vejce 1ks=45g, 0,018 kg 1,36
Strouhanka japonská, 0,013 kg 4,65
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Wasabi prášek, 0,001 kg 0,03
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Recept brambory vařené, 1,000 porce 6,36
Smetana nad 30%, 0,020 l 1,70
Pomeranč 0,100 kg 3,17 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 44,86 Kalorie v 1 porci: 651 cal

Postup přípravy

Lehce naklepané medailonky z panenky obalíme v trojobalu (vejce, mouka, japonská strouhanka) a osmažíme.

Do jemné bramborové kaše přimícháme wasabi prášek, který předtím rozmícháme ve vodě a zjemníme smetanou. Kaši dáme do cukrářského sáčku s tvarovací špičkou a po stranách talíře nastříkáme zdobně kaši, kterou zagratinujeme plynovou pistolí. Mezi kaše položíme na střídačku vyskládané usmažené řízečky s pomerančovými plátky. Pokapeme šťávou z pomeranče.

Jednodušší provedení

Už tak jednoduchost sama.

Možnosti inovace

Mandarinka, limetka místo pomeranče.

Rada

Řízečky smažte do zlatova, ať nejsou usmažené moc. Panenka si může dovolit méně prosmaženou a více šťavnatou. Tedy růžové na středu masa.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 651 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Čas na přílohu (30min), Smažení-Fritování (4min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 56min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 21.10.2012
  • Recept zobrazen: 3019x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Daňčí kolínko na špenátové kaši nedělní oběd, marinování, pečení Daňčí kolínko na špenátové kaši
Sacher dort originál dezerty, ve vodní lázni, pečení Sacher dort originál
Špekový knedlík příloha, rychlé, vaření v páře Špekový knedlík