Hovězí guláš z trouby





Klasický hovězí guláš díky přípravě v troubě propojí ještě více chutě.
Postup přípravy
Očištěné maso nakrájíme na 2,5 cm velké kostky. Cibuli nakrájíme najemno. V hrnci nebo pekáči, který je vhodný pro pečení v troubě si rozehřejeme sádlo a cibuli na něm opékáme společně s nadrceným česnekem, nakrájenou chilli papričkou, kmínem a drceným tymiánem do červena. Poté odložíme na 10 minut z ohně, tím cibule ještě více změkne a zesládne.
Cibuli opět zahřejeme, vložíme maso a důkladně opečeme maso ze všech stran. Maso zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Poté hned přidáme protlak, bobkový list, ostatní koření a vše ještě pečlivě tak minutu mícháme.
Maso zalijeme hovězím vývarem, přiklopíme poklicí a pečeme maso doměkka na 180 C cca hodinu a půl. AJakmile maso je měkké, odklopíme, a pokud je omáčka řídká, zahustíme chlebem či chlebovou strouhankou a vrátíme ještě na 10 minut do trouby. Guláš necháme před podáváním aspoň 15 minut stát. Jako garnish můžeme podávat s cibulí a plátky Chilli.
Jednodušší provedení
Když máme maso a cibuli 1 ku 1 tak nemusíme zahušťovat.
Možnosti inovace
Vkládáním dalších ingrediencí jako jsou například , křen, žampióny, klobása, a tak dále děláme různé varianty gulášů.
Rada
Nejdůležitější je cibulový základ, kdy musíme hlídat aby se to nepřipálilo.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Chléb tmavý český, Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 4 065 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování (15min), Pečení (1h 30min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí přední kližka
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování, Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Jan Saňa
Statistiky
- Datum vložení: 11.01.2017
- Recept zobrazen: 11019x