Hovězí guláš z trouby

Hovězí guláš z trouby Hovězí guláš z trouby Hovězí guláš z trouby

Klasický hovězí guláš díky přípravě v troubě propojí ještě více chutě.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Sádlo vepřové, 0,150 kg 14,36
Hovězí kliška přední, 1,000 kg 124,80
Cibule standard, 1,000 kg 17,40 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,100 kg 15,72
Kmín mletý, 0,005 kg 1,25
Tymián drcený, 0,005 kg 1,57
Kouřová sůl, 0,005 kg 1,91
Sůl standard, 0,005 kg 0,04 Fany gastroservis
Pepř tříbarevný drcený, 0,005 kg 2,40
Paprika sladká mletá, 0,025 kg 4,38
Rajčatový protlak, 0,140 kg 5,95
Bobkový list sušený, 0,002 kg 0,59
Recept hovězí vývar základní, 1,800 porce 9,07
Chilli papričky čerstvé 0,005 kg 2,83
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 202,27 Kalorie v 1 porci: 4 065 cal

Postup přípravy

Očištěné maso nakrájíme na 2,5 cm velké kostky. Cibuli nakrájíme najemno. V hrnci nebo pekáči, který je vhodný pro pečení v troubě si rozehřejeme sádlo a cibuli na něm opékáme společně s nadrceným česnekem, nakrájenou chilli papričkou, kmínem a drceným tymiánem do červena. Poté odložíme na 10 minut z ohně, tím cibule ještě více změkne a zesládne.

Cibuli opět zahřejeme, vložíme maso a důkladně opečeme maso ze všech stran. Maso zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Poté hned přidáme protlak, bobkový list, ostatní koření a vše ještě pečlivě tak minutu mícháme.

Maso zalijeme hovězím vývarem, přiklopíme poklicí a pečeme maso doměkka na 180 C cca hodinu a půl. AJakmile maso je měkké, odklopíme, a pokud je omáčka řídká, zahustíme chlebem či chlebovou strouhankou a vrátíme ještě na 10 minut do trouby. Guláš necháme před podáváním aspoň 15 minut stát. Jako garnish můžeme podávat s cibulí a plátky Chilli.

Jednodušší provedení

Když máme maso a cibuli 1 ku 1 tak nemusíme zahušťovat.

Možnosti inovace

Vkládáním dalších ingrediencí jako jsou například , křen, žampióny, klobása, a tak dále děláme různé varianty gulášů.

Rada

Nejdůležitější je cibulový základ, kdy musíme hlídat aby se to nepřipálilo.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Chléb tmavý český, Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 4 065 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování (15min), Pečení (1h 30min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.01.2017
  • Recept zobrazen: 11019x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Gazpacho studený předkrm, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Gazpacho
Zavináč hlavní chod, nakládání, postupy studené kuchyně, marinování Zavináč
Burritos hlavní chod, rychlé, restování, dušení, vaření Burritos