Hovězí Wellington





Šál hovězího s lískovými oříšky, pečený v listovém těstě.
Postup přípravy
Čistý šál masa ze steakového plemene (ne česká kráva), když nebude, tak českou svíčkovou, opečeme ze všech stran, tak 15 minut, aby se maso zatáhlo a při pečení nepouštělo šťávu.
Ořechy nadrtíme nadrobno, smícháme s pokrájenou šalotkou, pepřovou směsí, strouhankou, solí a jedním vajíčkem.
Listové těsto vyválíme na rozměr šálu masa tak, aby se do něj maso mohlo zabalit. Na těsto, tam kde maso položíme, rozprostřeme 1/3 ořechové směsi. Položíme opečené maso a na něj namačkáme zbývající směs. Zabalíme do těsta celí šál masa spojem dolů jako jablkový závin. Pomažeme vejcem a dáme péct na 140°C, 40 minut.
Další variantou je zabalit po opečení šál masa do slaniny a poté postupovat stejně.
Možnosti inovace
Mezi maso a listové těsto můžeme navymýšlet spousty ingrediencí, například chřest, sušené rajčata, zelí, špenát apod.
Podávat můžeme také s omáčkou (třeba Holandskou) nebo dipem.
Rada
Délku pečení upravíme podle velikosti průměru masa. Po upečení položte závin na rošt, lehce propíchejte spodek i vršek závinu a nechte 15 minut odpočinout.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Hlávkový salát se zakysanou smetanou, Coleslaw zelný salát Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 776 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (40min) Doba vaření 10 porcí: 1h
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Anglo-americké dělění » Top side
- Recepty dle surovin » Ořechy a semena
- Recepty dle surovin » Moučné produkty
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Anglie
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 11420x