Hovězí Wellington

Hovězí Wellington

Šál hovězího s lískovými oříšky, pečený v listovém těstě.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Top blade hovězí zadní váleček, 0,180 kg 61,24
Lískový ořech, 0,015 kg 4,37
Šalotka cibule, 0,020 kg 2,51 ŠANDER ovoce zelenina
Vejce 1ks=45g, 0,009 kg 0,68
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,24
Strouhanka standard, 0,007 kg 0,25
Listové těsto, 0,050 kg 2,89
Slunečnicový olej, 0,010 l 0,44
Recept pepřová omáčka, 1,000 porce 8,88
Recept holandská omáčka, 1,000 porce 13,92
Vlašský ořech 0,050 kg 19,07
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 108,93 Kalorie v 1 porci: 1 776 cal

Postup přípravy

Čistý šál masa ze steakového plemene (ne česká kráva), když nebude, tak českou svíčkovou, opečeme ze všech stran, tak 15 minut, aby se maso zatáhlo a při pečení nepouštělo šťávu.

Ořechy nadrtíme nadrobno, smícháme s pokrájenou šalotkou, pepřovou směsí, strouhankou, solí a jedním vajíčkem.

Listové těsto vyválíme na rozměr šálu masa tak, aby se do něj maso mohlo zabalit. Na těsto, tam kde maso položíme, rozprostřeme 1/3 ořechové směsi. Položíme opečené maso a na něj namačkáme zbývající směs. Zabalíme do těsta celí šál masa spojem dolů jako jablkový závin. Pomažeme vejcem a dáme péct na 140°C, 40 minut.

Další variantou je zabalit po opečení šál masa do slaniny a poté postupovat stejně.

Možnosti inovace

Mezi maso a listové těsto můžeme navymýšlet spousty ingrediencí, například chřest, sušené rajčata, zelí, špenát apod.

Podávat můžeme také s omáčkou (třeba Holandskou) nebo dipem.

Rada

Délku pečení upravíme podle velikosti průměru masa. Po upečení položte závin na rošt, lehce propíchejte spodek i vršek závinu a nechte 15 minut odpočinout.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Hlávkový salát se zakysanou smetanou, Coleslaw zelný salát Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 776 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (40min) Doba vaření 10 porcí: 1h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 11420x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Delal jsem v New Yorku v tech nejlepsich hotelech a pokud vim tak Wellington je ze svickove, mushroom duxels a Foie grass pastika. Vse zabalene do Puff pastry.
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí na houbách hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na houbách
Carpaccio z lososa studený předkrm, dietní, rychlé, marinování Carpaccio z lososa
Salát Coleslaw 80g přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw 80g