Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině





Zapečené hovězí v plátku slaniny s houbami v listovém těstě, to je Hovězí Wellington.
Postup přípravy
Šál masa odblaníme a posypeme solí, pepřem a opečeme ze všech stran. Dáme do trouby na 150°C, 15 minut.
Mezitím si na sádle orestujeme pokrájenou cibuli, houby a řapíkatý celer. Necháme trochu vychladnout a spojíme to strouhankou, vše dochutíme.
Vyválíme si listové těsto na tloušťku tak 4 mm. A to tak velké, abychom byli schopni do něj zabalit celý šál masa. Podobně jako na jablkový závin. Vyndáme si šál masa z trouby a necháme ho 10 minut na plechu, aby pustil uvolňující se krev. Potom zabalíme do plátků slaniny, klidně ve dvou vrstvách.
Na listové těsto naneseme 1/4 houbové směsi tak, abychom na to položily šál masa ve slanině. Opatrně přidáváme směs na těsto a zároveň to vše rolujeme tak, aby všude byla stejná tloušťka houbové směsi. Zabalíme tak, aby spoj těsta byl dole. Přendáme na plech a pečeme při 180°C, 20 minut.
Podáváme po 10 minutách odpočinku závinu mimo troubu.
Možnosti inovace
Variant na je mnoho, dělám ho i s lososem. Lze podávat i studené.
Rada
Délka pečení masa a potom celého závinu závisí na kvalitě masa. Pakliže máme kvalitní steakové plemeno, můžeme zde použít psaný top blade, což je váleček falešné svíčkové. Stejně tak loupanou plec. Pro ty, kteří se k tak kvalitnímu chovu nedostane, je jistotou hovězí svíčková.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 072 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování (15min), Pečení (15min), Kompletace (10min), Pečení (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Anglo-americké dělění » Top side
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Moučné produkty
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Studený předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Anglie
- Recepty dle úpravy » Restování, Pečení, Pečení
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 6844x