Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině

Hovězí Wellington v houbách a anglické slanině

Zapečené hovězí v plátku slaniny s houbami v listovém těstě, to je Hovězí Wellington.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Top blade hovězí zadní váleček, 0,170 kg 57,83
Žampiony čerstvé, 0,020 kg 1,38
Hříbková směs mražená, 0,020 kg 7,56
Anglická slanina, 0,015 kg 2,15
Listové těsto, 0,120 kg 6,93
Olej řepkový, 0,015 l 0,76
Cibule standard, 0,015 kg 0,26 ŠANDER ovoce zelenina
Celer řapíkatý, 0,010 kg 0,47 ŠANDER ovoce zelenina
Strouhanka standard, 0,010 kg 0,36
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Sádlo vepřové 0,010 kg 0,96
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 75,12 Kalorie v 1 porci: 1 072 cal

Postup přípravy

Šál masa odblaníme a posypeme solí, pepřem a opečeme ze všech stran. Dáme do trouby na 150°C, 15 minut.

Mezitím si na sádle orestujeme pokrájenou cibuli, houby a řapíkatý celer. Necháme trochu vychladnout a spojíme to strouhankou, vše dochutíme.

Vyválíme si listové těsto na tloušťku tak 4 mm. A to tak velké, abychom byli schopni do něj zabalit celý šál masa. Podobně jako na jablkový závin. Vyndáme si šál masa z trouby a necháme ho 10 minut na plechu, aby pustil uvolňující se krev. Potom zabalíme do plátků slaniny, klidně ve dvou vrstvách.

Na listové těsto naneseme 1/4 houbové směsi tak, abychom na to položily šál masa ve slanině. Opatrně přidáváme směs na těsto a zároveň to vše rolujeme tak, aby všude byla stejná tloušťka houbové směsi. Zabalíme tak, aby spoj těsta byl dole. Přendáme na plech a pečeme při 180°C, 20 minut.

Podáváme po 10 minutách odpočinku závinu mimo troubu.

Možnosti inovace

Variant na je mnoho, dělám ho i s lososem. Lze podávat i studené.

Rada

Délka pečení masa a potom celého závinu závisí na kvalitě masa. Pakliže máme kvalitní steakové plemeno, můžeme zde použít psaný top blade, což je váleček falešné svíčkové. Stejně tak loupanou plec. Pro ty, kteří se k tak kvalitnímu chovu nedostane, je jistotou hovězí svíčková.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 1 072 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování (15min), Pečení (15min), Kompletace (10min), Pečení (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 3513x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti pasta (těstoviny), rychlé, restování pro základ, vaření Špagety ala Amatriciana italsky spaghetti
Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy studený předkrm, dietní, rychlé, marinování, postupy studené kuchyně Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy