Arabský smažený falafel s cizrny a fazolí





Klasický falafel s cizrny obohatíme černými fazolemi.
Postup přípravy
Cizrnu a fazole si večer namočíme, ráno opláchneme a dáme vařit doměkka.
V mlýnku na maso všechny ingredience umeleme. Vypracujeme ve hmotu (těsto), které drží u sebe stlačením. Vypracujeme malé karbanátky.
Smažíme dozlatova při 160°C, 5 minut.
Možnosti inovace
Před smažením obalit v sezamových semínkách.
Rada
Jeli hmota moc suchá, přidejte vodu a vejce.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Veltlínské zelené, Mattoni Granátové jablko Doporučené přílohy: Hlávkový salát se zakysanou smetanou Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 324 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Namočení (15h), Vaření (30min), Smažení-Fritování (5min) Doba vaření 10 porcí: 15h 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sušená zelenina » Sušená luštěnina
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Asie » Saudská Arabie
- Recepty dle úpravy » Namočení, Vaření, Smažení-Fritování
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 6021x