Arabský smažený falafel s cizrny a fazolí

Arabský smažený falafel s cizrny a fazolí

Klasický falafel s cizrny obohatíme černými fazolemi.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cizrna, 0,080 kg 6,39
Fazole černé, 0,025 kg 2,77
Mouka pšeničná polohrubá, 0,008 kg 0,10
Vejce 1ks=45g, 0,009 kg 0,68
Koriandr čerstvý, 0,010 kg 4,52
Cibulka jarní, 0,010 kg 1,25
Arabské koření směs, 0,001 kg 0,15
Kmín římský mletý, 0,001 kg 0,07
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Paprika chilli mletá sušená pepř kayenský, 0,001 kg 0,08
Sůl mořská jemná, 0,001 kg 0,00
Kurkuma 0,001 kg 0,03
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 15,44 Kalorie v 1 porci: 324 cal

Postup přípravy

Cizrnu a fazole si večer namočíme, ráno opláchneme a dáme vařit doměkka.

V mlýnku na maso všechny ingredience umeleme. Vypracujeme ve hmotu (těsto), které drží u sebe stlačením. Vypracujeme malé karbanátky.

Smažíme dozlatova při 160°C, 5 minut.

Možnosti inovace

Před smažením obalit v sezamových semínkách.

Rada

Jeli hmota moc suchá, přidejte vodu a vejce.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Veltlínské zelené, Mattoni Granátové jablko Doporučené přílohy: Hlávkový salát se zakysanou smetanou Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 324 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Namočení (15h), Vaření (30min), Smažení-Fritování (5min) Doba vaření 10 porcí: 15h 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 4295x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Zvěřinový guláš na višňovém víně hlavní chod, restování pro základ, dušení Zvěřinový guláš na višňovém víně
Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí hlavní chod, rychlé, grilování, pečení, gratinování Beef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí
Enchiladas hlavní chod, rychlé, restování, smažení-fritování Enchiladas