Běloruské bramborové placky

Běloruské bramborové placky

Brambory a houby, velmi tradiční běloruská kombinace.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,250 kg 3,36
Solamyl bramborový škrob, 0,015 kg 0,90
Mouka pšeničná polohrubá, 0,015 kg 0,21
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Máslo, 0,015 kg 2,10
Houbová směs mražená, 0,100 kg 22,12
Cibule standard, 0,025 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Kopr čerstvý, 0,005 kg 1,41
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Vepřový špek, 0,010 kg 0,86 Řeznictví Blahuta
Anglická slanina 0,010 kg 1,43
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 32,93 Kalorie v 1 porci: 654 cal

Postup přípravy

Celé brambory uvaříme a vychladlé je nastrouháme najemno. Spojíme vejcem a solamylem, osolíme, opepříme.

Vytvarujeme placky a ty obalíme v mouce.

Vyskládáme na pečící papír pomazaný máslem a pečeme na 170°C, 20 minut.

Pokrájené houby a cibuli osmažíme na oleji se špekem a anglickou slaninou, dochutíme solí a pepřem.

Servírujeme placky a na ně houbovou směs posypané koprem.

Možnosti inovace

Bez hub, jen se zakysanou smetanou.

Rada

V Bělorusku se z takového bramborového těsta dělají i kartofljanky, což jsou malé koule, které se také pečou na másle se zakysanou smetanou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 654 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření (30min), Pečení (20min), Smažení-Fritování (0min) Doba vaření 10 porcí: 1h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 8558x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami hlavní chod, restování pro základ, dušení Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami
Chilli con carne hlavní chod, dietní, restování pro základ, vaření Chilli con carne
Hovězí na houbách hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na houbách