Běloruské bramborové placky





Brambory a houby, velmi tradiční běloruská kombinace.
Postup přípravy
Celé brambory uvaříme a vychladlé je nastrouháme najemno. Spojíme vejcem a solamylem, osolíme, opepříme.
Vytvarujeme placky a ty obalíme v mouce.
Vyskládáme na pečící papír pomazaný máslem a pečeme na 170°C, 20 minut.
Pokrájené houby a cibuli osmažíme na oleji se špekem a anglickou slaninou, dochutíme solí a pepřem.
Servírujeme placky a na ně houbovou směs posypané koprem.
Možnosti inovace
Bez hub, jen se zakysanou smetanou.
Rada
V Bělorusku se z takového bramborového těsta dělají i kartofljanky, což jsou malé koule, které se také pečou na másle se zakysanou smetanou.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 654 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření (30min), Pečení (20min), Smažení-Fritování (0min) Doba vaření 10 porcí: 1h
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Bělorusko
- Recepty dle úpravy » Vaření, Pečení, Smažení-Fritování
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 12450x