Acaraje

Acaraje Acaraje

Slavný brazilský (african) smažený cookie s omáčkami, to je Acaraje.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Fazole černooká, 0,028 kg 3,50
Krevety sušené garnát, 0,003 kg 4,16
Cibule červená, 0,006 kg 0,15 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,17
Kajenský pepř, 0,001 kg 0,33
Koriandr čerstvý, 0,003 kg 1,38
Olivový olej sansa, 0,003 l 0,27 Lesa s.r.o.
Recept Mojo ed acaraje, 0,222 porce 2,80
Cachaça brazilský rum, 0,003 l 1,93
Krevety loupané 26-30 garnát, 0,042 kg 13,09 Food and frends
Cukr třtinový, 0,001 kg 0,15
Limetka 0,006 kg 0,35
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 26,93 Kalorie v 1 porci: 185 cal

Postup přípravy

Fazole a 4l vody dejte do velké mísy a nechte přes noc namočené, dokud nezměknou a nezdvojnásobí svůj objem. Slijte a sloupejte všechny slupky. Namočte krevety v 250 ml (1 šálek) vařící vody po dobu 20 minut, nebo až změknou.

Sušené namočené krevety, cibuli a česnek rozmixujte v kuchyňském robotu, na velmi jemno, přidejte fazole, pepř, koriandr a olivový olej, ochutíme solí, pepřem, znovu mixujte a potom umíchejte v těsto.

Rozdělte fazolovou směs do 18 míčků, vyskládejte na plech a přetáhněte fólii. Na pánev dejte omáčku mojo de acarajé, prohřejte, zvyšte teplotu, přidejte krevety a cukr. Míchejte, po dobu 1 minuty. Přidejte Cachaca rum a vařte dalších 30 sekund.

Přidejte koriandr, limetkovou šťávu a udržujte v teple.

Do fritézy nebo velkého hrnce dejte jednu třetinu rostlinného a dvě třetiny palmového oleje. Při střední teplotě do 170°C, ponořte fazolové kuličky do oleje a osmažte dozlatova asi po dobu 5 minut.

Stáhněte lívance děrovanou lžící a položte na papírovou utěrku. Podávejte horké, sypané mojo de acarajé a plněné krevetami.

Sušené krevety jsou k dispozici v asijských obchodech s potravinami a vybraných supermarketech.

Rada

Bez palmového oleje to není ono.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 185 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Smažení-Fritování (15min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 5638x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce
Salát Coleslaw 80g přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw 80g
Kuřecí prsíčka supreme se smrži na smetanové omáčce hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, blanšírování Kuřecí prsíčka supreme se smrži na smetanové omáčce