Acaraje





Slavný brazilský (african) smažený cookie s omáčkami, to je Acaraje.
Postup přípravy
Fazole a 4l vody dejte do velké mísy a nechte přes noc namočené, dokud nezměknou a nezdvojnásobí svůj objem. Slijte a sloupejte všechny slupky. Namočte krevety v 250 ml (1 šálek) vařící vody po dobu 20 minut, nebo až změknou.
Sušené namočené krevety, cibuli a česnek rozmixujte v kuchyňském robotu, na velmi jemno, přidejte fazole, pepř, koriandr a olivový olej, ochutíme solí, pepřem, znovu mixujte a potom umíchejte v těsto.
Rozdělte fazolovou směs do 18 míčků, vyskládejte na plech a přetáhněte fólii. Na pánev dejte omáčku mojo de acarajé, prohřejte, zvyšte teplotu, přidejte krevety a cukr. Míchejte, po dobu 1 minuty. Přidejte Cachaca rum a vařte dalších 30 sekund.
Přidejte koriandr, limetkovou šťávu a udržujte v teple.
Do fritézy nebo velkého hrnce dejte jednu třetinu rostlinného a dvě třetiny palmového oleje. Při střední teplotě do 170°C, ponořte fazolové kuličky do oleje a osmažte dozlatova asi po dobu 5 minut.
Stáhněte lívance děrovanou lžící a položte na papírovou utěrku. Podávejte horké, sypané mojo de acarajé a plněné krevetami.
Sušené krevety jsou k dispozici v asijských obchodech s potravinami a vybraných supermarketech.
Rada
Bez palmového oleje to není ono.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 185 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Smažení-Fritování (15min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 40min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Luštěniny
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Plody moře » Krevety Garnáti
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle chodu » Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Jižní amerika » Brazílie
- Recepty dle úpravy » Smažení-Fritování,
- Recepty dle kuchaře » Miroslav Č.
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 8104x