Maďarský hovězí guláš





Maďarský hovězí guláš, klasický guláš s čerstvou pikantní paprikou.
Postup přípravy
Čisté maso nakrájíme na cca 2 cm kostky. Cibuli nakrájíme na 2-3 mm a orestujeme na oleji s nadrobno nakrájeným špekem nebo vše na sádle. Cibulku necháme lehce z hnědnout a přidáme maso. Vše zprudka, aby se maso zatáhlo, hned nato nasypeme mletou červenou papriku, kterou necháme zpěnit.
Poté hned přidáme protlak a ostatní koření, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké. Následně zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě.
Na závěr si na samostatné pánvi orestujeme všechny tři druhy čerstvé papriky a dáme do guláše provařit na dalších 10 minut.
Možnosti inovace
Vkládání dalších ingredienci jako např. žampiony, klobása, okurky děláme další varianty gulášů, viz další recepty.
Rada
Fáze restování cibule do lehce hněda je asi nejpodstatnější, hranice správně lehce nahořklé chuti a hořké až připálené, je tady i při přisypávání mleté papriky.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell, Benešov - Sedm kulí Doporučené přílohy: Houskové knedlíky, Chléb tmavý český, Brambory opečené s cibulkou Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 547 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (15min), Dušení (1h 40min) Doba vaření 10 porcí: 2h 10min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní kližka
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení
- Recepty dle kuchaře » Zdeněk
Statistiky
- Datum vložení: 11.03.2012
- Recept zobrazen: 11643x