Brazilský Feijoada s rýží a farofa





Feijoada je vynikající dušené vepřové a černé fazole, které se tradičně podávají s rýži i s čerstvými plátky pomeranče. V Brazílii se tento pokrm často podává při zvláštních příležitostech.
Postup přípravy
V hrnci na olivovém oleji orestujeme kostky masa nakrájené na 2-3 cm spolu s uzeninou a cibulí. Propláchnuté sušené fazole přidáme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, chilli, sůl, pepř a dusíme 1,5 až 2 hodiny - záleží podle masa. Patnáct minut před koncem dušení si na pánvi orestujeme mletý čerstvý česnek, cibuli a přidáme do guláše.
Mezitím si připravíme Farofa, v pánvi na másle zpěníme na kolečka pokrájenou klobásku, nadrobno nakrájenou cibulku, čerstvou chilli papričku, na kostičky anglickou slaninu a zasypeme Ferofa moukou (což je u nás problém) takže kukuřičnou mouku. Krátce restujeme, ať mouka vstřebá tuk. Na závěr přimícháme pokrájenou plochou petržel a dochutíme.
Podáváme s rýží, plátky pomeranče a zásmažkou Farofa.
Možnosti inovace
Variací na toto jídlo je mnoho a vlastně originál není. Na video odkazu je použité lehce zauzené sušené hovězí.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 975 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (8min), Dušení (2h), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 33min
Videa
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sušená zelenina » Sušená luštěnina
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřová plec
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Anglo-americké dělění » Forte Rib
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Citrusové plody
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Jižní amerika » Brazílie
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 5362x