Brazilský Feijoada s rýží a farofa

Brazilský Feijoada s rýží a farofa

Feijoada je vynikající dušené vepřové a černé fazole, které se tradičně podávají s rýži i s čerstvými plátky pomeranče. V Brazílii se tento pokrm často podává při zvláštních příležitostech.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Fazole černé, 0,100 kg 11,09
Anglická slanina, 0,060 kg 8,59
Vepřová plec, 0,060 kg 5,56
Short ribs (hovězí žebro řezané), 0,100 kg 44,10
Cibule standard, 0,040 kg 0,70 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,004 kg 0,55
Pomeranč, 0,025 kg 0,79 ŠANDER ovoce zelenina
Ocet kvasný, 0,004 l 0,05
Klobása papriková domácí, 0,025 kg 4,35
Feferonky chilli papričky čerstvé 5-10 cm, 0,001 kg 0,23
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,06
Ferofa (směs maniokové a kukuřičné mouky), 0,010 kg 1,89
Olivový olej sansa, 0,015 l 1,21 Lesa s.r.o.
Máslo, 0,010 kg 1,40
Petržel plochá nať 0,005 kg 0,80
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 77,49 Kalorie v 1 porci: 975 cal

Postup přípravy

V hrnci na olivovém oleji orestujeme kostky masa nakrájené na 2-3 cm spolu s uzeninou a cibulí. Propláchnuté sušené fazole přidáme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, chilli, sůl, pepř a dusíme 1,5 až 2 hodiny - záleží podle masa. Patnáct minut před koncem dušení si na pánvi orestujeme mletý čerstvý česnek, cibuli a přidáme do guláše.

Mezitím si připravíme Farofa, v pánvi na másle zpěníme na kolečka pokrájenou klobásku, nadrobno nakrájenou cibulku, čerstvou chilli papričku, na kostičky anglickou slaninu a zasypeme Ferofa moukou (což je u nás problém) takže kukuřičnou mouku. Krátce restujeme, ať mouka vstřebá tuk. Na závěr přimícháme pokrájenou plochou petržel a dochutíme.

Podáváme s rýží, plátky pomeranče a zásmažkou Farofa.

Možnosti inovace

Variací na toto jídlo je mnoho a vlastně originál není. Na video odkazu je použité lehce zauzené sušené hovězí.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 975 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (8min), Dušení (2h), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 33min

Videa

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 4163x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kuřecí špíz Saltimbocca teplý předkrm, dietní, rychlé, restování, pečení Kuřecí špíz Saltimbocca
Tomatová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Tomatová polévka
Chilli con carne v pečených bramborách hlavní chod, restování pro základ, dušení Chilli con carne v pečených bramborách