Bramborák a bramboráčky

Bramborák a bramboráčky

Český lidový nesmrtelný bramborový pokrm. Bramboráčky.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,200 kg 2,69
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,79
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Mouka pšeničná polohrubá, 0,015 kg 0,21
Majoránka sušená, 0,001 kg 0,22
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,09
Rostlinný olej 0,020 l 0,90
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 5,64 Kalorie v 1 porci: 239 cal

Postup přípravy

Syrové brambory nastrouháme 2/3 na hrubo a 1/3 najemno. Přidáme vejce, utřený česnek, mouku, sůl, pepř, majoránku a promícháme.

Bramboráky buď děláme na střední rovné pánvi, nebo v lívanečníku. V lívanečníku jsou vyšší a děláme je pomaleji, na pánvi jsou rychleji.

I tak dbáme na to, ať jsou křupavé a udělané i uvnitř.

S olejem nešetříme, ať se nám nepřipálí.

Možnosti inovace

Přidáním trochy zrn kukuřice, brokolice apod.

Rada

Každý druhý učeň udělá bramborák nedochucený nebo syrový. To první odstraníme malým vzorkem, to druhé praxí.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 239 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Smažení-Fritování (15min) Doba vaření 10 porcí: 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 8613x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. hlavní chod, grilování, vaření, restování pro základ Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem.
Velikonoční telecí roláda hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda
Tuňákový tataráček na croutes degustační studený, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňákový tataráček na croutes