Bramborák a bramboráčky





Český lidový nesmrtelný bramborový pokrm. Bramboráčky.
Postup přípravy
Syrové brambory nastrouháme 2/3 na hrubo a 1/3 najemno. Přidáme vejce, utřený česnek, mouku, sůl, pepř, majoránku a promícháme.
Bramboráky buď děláme na střední rovné pánvi, nebo v lívanečníku. V lívanečníku jsou vyšší a děláme je pomaleji, na pánvi jsou rychleji.
I tak dbáme na to, ať jsou křupavé a udělané i uvnitř.
S olejem nešetříme, ať se nám nepřipálí.
Možnosti inovace
Přidáním trochy zrn kukuřice, brokolice apod.
Rada
Každý druhý učeň udělá bramborák nedochucený nebo syrový. To první odstraníme malým vzorkem, to druhé praxí.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 239 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Smažení-Fritování (15min) Doba vaření 10 porcí: 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle surovin » Majonézy, Vejce
- Recepty dle chodu » Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Smažení-Fritování
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 14226x