Buchty





Český až pohádkový desert, anebo pečivo.
Postup přípravy
100ml vlažného mléka použijeme na kvásek. Mléko smícháme s droždím, 1/3 cukru a 50 g mouky. Necháme 15-20 minut kvásek vzejít.
Do prosáté mouky vmícháme kvásek a zbylé mléko smíchané s vejci, cukrem, solí a rozpuštěným vlažným máslem. Uhněteme v těsto. Které necháme kynout 40-60 minut podle teploty surovin a prostředí.
Vykynuté těsto nakrájíme na stejné kousky a ručně z nich vypracujeme placky, nebo válečkem na pomoučněné pracovní ploše opatrně vyválíme plát o výšce 5mm. Krájecím kolečkem nebo nožem nakrájíme čtverečky 5x5 cm.
Do placiček vložíme požadovanou náplň (tvaroh s cukrem, povidla, mák s máslem a cukrem apod.). Spojíme k sobě kraje těsta a vypracujeme v malý bochánek.
Pekáč vymažeme tukem, vysypeme moukou a vkládáme potřené buchty máslem spojem dolů, těsně k sobě jednu po druhé. Počítejte s tím, že nám těsto (buchty) ještě nakynou, proto je nedávejte těsně k sobě.
Naskládaný pekáč přikryjeme utěrkou a necháme znovu 10 minut kynout.
Pečeme na 180°C, 45 minut.
Možnosti inovace
Jde to i se sušeným droždím. V náplních se nemusíme držet jen tradičních surovin. Rozinky s lučinou a cukrem, med s jablky atd.
Rada
Dávejte pozor na spojení těsta při balení bochánků. Každá trouba peče jinak, některá moc vysušuje apod. Takže teplotu berte orientačně.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Ristretto, Harney & Sons Chamomile, Mléko Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 312 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Kynutí těsta (1h), Pečení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 55min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Mouky
- Recepty dle chodu » Dezerty
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle nákladů » Levné
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Vaclav Langer
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 3999x