Buchty

Buchty Buchty

Český až pohádkový desert, anebo pečivo.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mléko plnotučné, 0,025 l 0,39 Food and frends
Mouka pšeničná polohrubá, 0,050 kg 0,68
Droždí, 0,003 kg 1,76
Cukr krystal, 0,006 kg 0,14
Vejce 1ks=45g, 0,009 kg 0,68
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Máslo, 0,006 kg 0,84
Máslo 0,005 kg 0,70
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,95 Kalorie v 1 porci: 312 cal

Postup přípravy

100ml vlažného mléka použijeme na kvásek. Mléko smícháme s droždím, 1/3 cukru a 50 g mouky. Necháme 15-20 minut kvásek vzejít.

Do prosáté mouky vmícháme kvásek a zbylé mléko smíchané s vejci, cukrem, solí a rozpuštěným vlažným máslem. Uhněteme v těsto. Které necháme kynout 40-60 minut podle teploty surovin a prostředí.

Vykynuté těsto nakrájíme na stejné kousky a ručně z nich vypracujeme placky, nebo válečkem na pomoučněné pracovní ploše opatrně vyválíme plát o výšce 5mm. Krájecím kolečkem nebo nožem nakrájíme čtverečky 5x5 cm.

Do placiček vložíme požadovanou náplň (tvaroh s cukrem, povidla, mák s máslem a cukrem apod.). Spojíme k sobě kraje těsta a vypracujeme v malý bochánek.

Pekáč vymažeme tukem, vysypeme moukou a vkládáme potřené buchty máslem spojem dolů, těsně k sobě jednu po druhé. Počítejte s tím, že nám těsto (buchty) ještě nakynou, proto je nedávejte těsně k sobě.

Naskládaný pekáč přikryjeme utěrkou a necháme znovu 10 minut kynout.

Pečeme na 180°C, 45 minut.

Možnosti inovace

Jde to i se sušeným droždím. V náplních se nemusíme držet jen tradičních surovin. Rozinky s lučinou a cukrem, med s jablky atd.

Rada

Dávejte pozor na spojení těsta při balení bochánků. Každá trouba peče jinak, některá moc vysušuje apod. Takže teplotu berte orientačně.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Ristretto, Harney & Sons Chamomile, Mléko Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 312 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Kynutí těsta (1h), Pečení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 55min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 3999x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Fajitas hlavní chod, dietní, rychlé, grilování Fajitas
Lososové carpaccio studený předkrm, dietní, rychlé, bez úpravy Lososové carpaccio
Krkonošské kyselo polévka, rychlé, vaření Krkonošské kyselo