Buchty

Buchty Buchty

Český až pohádkový desert, anebo pečivo.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Mléko plnotučné, 0,025 l 0,39 Food and frends
Mouka pšeničná polohrubá, 0,050 kg 0,68
Droždí, 0,003 kg 1,76
Cukr krystal, 0,006 kg 0,14
Vejce 1ks=45g, 0,009 kg 0,68
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Máslo, 0,006 kg 0,84
Máslo 0,005 kg 0,70
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,95 Kalorie v 1 porci: 312 cal

Postup přípravy

100ml vlažného mléka použijeme na kvásek. Mléko smícháme s droždím, 1/3 cukru a 50 g mouky. Necháme 15-20 minut kvásek vzejít.

Do prosáté mouky vmícháme kvásek a zbylé mléko smíchané s vejci, cukrem, solí a rozpuštěným vlažným máslem. Uhněteme v těsto. Které necháme kynout 40-60 minut podle teploty surovin a prostředí.

Vykynuté těsto nakrájíme na stejné kousky a ručně z nich vypracujeme placky, nebo válečkem na pomoučněné pracovní ploše opatrně vyválíme plát o výšce 5mm. Krájecím kolečkem nebo nožem nakrájíme čtverečky 5x5 cm.

Do placiček vložíme požadovanou náplň (tvaroh s cukrem, povidla, mák s máslem a cukrem apod.). Spojíme k sobě kraje těsta a vypracujeme v malý bochánek.

Pekáč vymažeme tukem, vysypeme moukou a vkládáme potřené buchty máslem spojem dolů, těsně k sobě jednu po druhé. Počítejte s tím, že nám těsto (buchty) ještě nakynou, proto je nedávejte těsně k sobě.

Naskládaný pekáč přikryjeme utěrkou a necháme znovu 10 minut kynout.

Pečeme na 180°C, 45 minut.

Možnosti inovace

Jde to i se sušeným droždím. V náplních se nemusíme držet jen tradičních surovin. Rozinky s lučinou a cukrem, med s jablky atd.

Rada

Dávejte pozor na spojení těsta při balení bochánků. Každá trouba peče jinak, některá moc vysušuje apod. Takže teplotu berte orientačně.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Ristretto, Harney & Sons Chamomile, Mléko Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 312 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Kynutí těsta (1h), Pečení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h 55min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 2710x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba
Znojemské hovězí hlavní chod, restování pro základ, dušení Znojemské hovězí
Tuňákový tataráček na croutes degustační studený, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňákový tataráček na croutes