Buřtguláš de lux

Buřtguláš de lux

Jídlo na levnou večeři je buřtguláš.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,125 kg 1,68
Točený salám, 0,020 kg 2,24
Buřt, 0,035 kg 4,37
Klobása papriková domácí, 0,015 kg 2,61
Paprika sladká mletá, 0,002 kg 0,35
Kmín mletý, 0,001 kg 0,12
Cibule standard, 0,030 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Smetana nad 30%, 0,010 l 0,85
Mouka pšeničná hladká, 0,015 kg 0,20 Food and frends
Feferonky chilli papričky čerstvé 5-10 cm 0,001 kg 0,23
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 13,04 Kalorie v 1 porci: 485 cal

Postup přípravy

Na tmavším cibulovém základu zpěníme nakrájenou klobásu, zasypeme paprikou, krátce zpěníme a zalijeme vodou nebo vývarem.

Přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme do poloměkka brambor. Přimícháme jíšku.

Vedle na pánvi si orestujeme měkčí uzeniny (buřt a točený salám) a přidáme do guláše. Dochutíme kmínem, solí a pepřem. Provaříme a na závěr můžeme zjemnit smetanou.

Možnosti inovace

Základ dělat i s pokrájeným špekem. Přidáním majoránky a chilli papriček.

Rada

Když si nevěříte, že brambory budou tak jak mají, tedy hlavně aby nebyli na kaši, vařte je zvlášť.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Chléb farmářský, Chléb tmavý český Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 485 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Vaření (25min) Doba vaření 10 porcí: 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.10.2012
  • Recept zobrazen: 5655x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Špekový knedlík příloha, rychlé, vaření v páře Špekový knedlík