Buřtguláš de lux





Jídlo na levnou večeři je buřtguláš.
Postup přípravy
Na tmavším cibulovém základu zpěníme nakrájenou klobásu, zasypeme paprikou, krátce zpěníme a zalijeme vodou nebo vývarem.
Přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme do poloměkka brambor. Přimícháme jíšku.
Vedle na pánvi si orestujeme měkčí uzeniny (buřt a točený salám) a přidáme do guláše. Dochutíme kmínem, solí a pepřem. Provaříme a na závěr můžeme zjemnit smetanou.
Možnosti inovace
Základ dělat i s pokrájeným špekem. Přidáním majoránky a chilli papriček.
Rada
Když si nevěříte, že brambory budou tak jak mají, tedy hlavně aby nebyli na kaši, vařte je zvlášť.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Chléb farmářský, Chléb tmavý český Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 485 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování pro základ (10min), Vaření (25min) Doba vaření 10 porcí: 50min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Vaření
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 23.10.2012
- Recept zobrazen: 6362x