Francie
Tipcké pro franci: lotrinský koláč, Calvados, Michelinův průvodce,bešamelová omáčka, dobytek Charolais, Dijonská hořčice, Reblochon, Ústřice, lanýže, žampiony, Roquefort, Provence, provensál, sendviče, Ratatouille, Foie gras, Croissant, Crème brûlée, Bouillabaissa bujabéza, Fondue
Bourgogne šneci



Šneci zapečení v ulitě a zakapány bylinkovým máslem. Podáváno s citrónem a bílým pečivem.
Francie 79 Kč / porceBujabéza -Bouillabaissa





Bujabéza je tradiční provensálská rybí polévka, původem z přístavu města Marseille
Francie 164 Kč / porceCordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue




Slavný francouzský recept smažené kapsy z telecího masa, ementálu a kvalitní vepřové šunky.
Francie 95 Kč / porceCroque monsieur a Croque madame



Croque monsieur a Croque madame, je skvělá snídaně či brunch s vůní francouzského bistra.
Francie 26 Kč / porceDegustační ratattouille





Mini porce francouzské teplé zeleniny (ratattouille).
Francie 56 Kč / porceDemi glace





Omáčka, ale také velmi silný vyredukovaný vývar, to je demi glace. Je tím nejzákladnějším základem každé profesionální kuchyně.
Francie 12 Kč / porceDušené divoké houby na česnekovém másle




S grilovanou bagetou a černým lanýžem. Bašta pro houbové labužníky.
Francie 100 Kč / porceFrancouzská cibulová polévka





Cibulačka je pro labužníky. Holt kupte láhev bílého portského a pochopíte jednoduchost a kvalitu surovin.
Francie 22 Kč / porceFrancouzský guláš Daube





Hovězí provensálský, má lahodnou omáčku z červeného vína a vůni mnoha druhů koření.
Francie 62 Kč / porce