Recepty dle surovin
Masa | Ryby a plody moře | Zelenina | Ovoce |
Koření | Mléčné výrobky | Moučné produkty | Nápoje |
Majonézy, Vejce | Ořechy a semena | Oleje, másla, tuky | Polotovary |
Podkalkulace |
Plněné přírodní řízky



Řízky plněné šunkou a sýrem tak jako je známe z restaurace můžu doporučit všem.
Evropa 107 Kč / porceBramborová polévka




Bramboračka je světlá polévka s brambor, hub a zeleniny, ale bramborová polévka muže být i velmi prostá na suroviny.
Čechy a Morava 3 Kč / porceHovězí polévka s játrovou rýží, noky nebo knedlíčky



Čirá, mírně nažloutlá polévka typické vůně a chuti, hlavně po játrové vložce. Játrová vložka je přiměřeně kořeněná /nesmí být rozvařená, ani tuhá/.
Čechy a Morava 5 Kč / porceČeská chřestová polévka



Smetanově nažloutlá, krémově zahoustlá polévka, mírně kořeněná, s nakrájeným chřestem.
Čechy a Morava 10 Kč / porceDušené divoké houby na česnekovém másle




S grilovanou bagetou a černým lanýžem. Bašta pro houbové labužníky.
Francie 100 Kč / porceHovězí polévka s těstovinami



Čirá, mírně nažloutlá polévka, typické vůně a chuti s uvařenými těstovinami.
Čechy a Morava 3 Kč / porceCaesarův salát s kuřecím masem




Nejpopulárnější salát současnosti. Salát má nejspíš na svědomí restauratér Caesar Cardini, původem Ital, který provozoval restauraci v Mexiku a USA.
Severní Amerika 53 Kč / porceŠpagety Alfredo




Italská těstovina s chutí po smetaně a parmazánu.
Itálie 28 Kč / porceČokoládový krém se šlehačkou



Jemný, vláčný čokoládový krém se šlehačkou.
Evropa 12 Kč / porceRatattouille design




Porce francouzské teplé zeleniny (ratattouille).
Francie 22 Kč / porce