Recepty z masa
Maso znamená svalovinu zvířat , v širším a kulinářském smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu krev, střevavýživu a vnitřností nevyjímaje) Maso je až ze 70% voda, kterou tepelnou úpravou odstraňuji. .Maso jsou bílkoviny 15-20%, které jsou stavebním kamenem našich svalů. Maso jsou tuky 10-40% ale i více, které nám dávají energi do rezerv a ty nás potom trápí :)
Zdroje masa jsou: jatečná zvířata skot,prasata, jatečná drůbež (hrabavá i vodní), lovná zvěř jelen, divočák, zajíc, , exotické druhy zvěře (podle místa výskytu, zebra, pštros, sob),ryby a bezobratlí živočichove.
Zajíc Králík | Zebří maso | Jehněčí a ovčí maso | Vepřové maso |
Hovězí a telecí | Drůbež a Ptáci | Uzeniny a paštiky | Mlži a plži |
Mleté mix | Zvěřína |
Ala Mexický guláš



Komunistická podoba mexického guláše, drobné kousky dušeného hovězího s rýží, hráškem a sýrem.
Čechy a Morava 32 Kč / porceAzu po tatarsku




Dušené hovězí nakrájené na nudličky v téměř červené omáčce se sterilovanými okurkami.
Čechy a Morava 33 Kč / porceBaby kuřátko plněné parmskou šunkou





Baby kuře se žampiony portobello a provensálskou kaší.
Mezinárodní Fusion 132 Kč / porceBavorská roštěná



Plněná roštěná, přelitá hustou omáčkou.
Čechy a Morava 15 Kč / porceBavorský závitek



Hovězí závitek plněný směsí z brambor, vajec, bůčku a okurek, přelitý kořeněnou hustou šťávou.
Čechy a Morava 18 Kč / porceBBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle





Marinovaná kuřecí srdíčka na špízu s rajčatovým salátem a koriandrem.
USA 15 Kč / porceBeef steak na gratinovaných bramborách se smaženou cibulí





Lahodný steak s mangovou omáčkou, smetanovými bramborami a ovocnou omáčkou z manga.
Mezinárodní Fusion 187 Kč / porceBeefsteak na hořčičných tagliatelích




Kvalitní steak s pikantní dijonskou omáčkou v tagliatelích.
Itálie 128 Kč / porceBeefsteak Pancheta se špenátovými bramborami a rajčaty





Hovězí steak zabalený v italském špeku s hořčicovou omáčkou.
Evropa 169 Kč / porceBílé klobásy, zelí, brambor



Německý pokrm, který zlidověl i u nás.
Německo 28 Kč / porce