Telecí maso

Telecí maso je maso z telat - mladých kusů Hovězího dobitka. Má velmi jemnou, i když méně výraznou, chuť. Je to maso libové a lehce stravitelné, proto bývá součástí dětské a dietní stravy. Nejkvalitnější je maso z telat okolo hmotnosti 60 kg.


Cordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue

Slavný francouzský recept smažené kapsy z telecího masa, ementálu a kvalitní vepřové šunky.

Francie 95 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, smažení-fritování detail »

Degustační trojkombinace

Pro hosty kteří důvěřují a v šesti osobách řeknou, že vše nechají na kuchaři si lze degustačně pohrát i z jídel pevného lístku.

Mezinárodní Fusion 213 Kč / porce Mirek 0777
degustační teplý, vaření detail »

Demi glace

Omáčka, ale také velmi silný vyredukovaný vývar, to je demi glace. Je tím nejzákladnějším základem každé profesionální kuchyně.

Francie 12 Kč / porce Mirek 0777
omáčka, pečení, vaření, redukování detail »

Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou

Delikatesní závitky z jemného telecího roštěnce.

Itálie 82 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, rychlé, restování pro základ, pečení, vaření detail »

Telecí játra s jablky, jarní cibulkou a čatný z lesních plodů

Krátce restovaná játra s grilovanými plátky jablka.

Francie 62 Kč / porce Mirek 0777
teplý předkrm, dietní, rychlé, grilování detail »

Telecí líčka na červeném víně s cipolliny

Dnes stále populárnější surovina, ať telecí či hovězí líčka.

Francie 138 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, restování pro základ, dušení detail »

Telecí líčka na víně

Telecí líčka jsou na vzestupu popularity, jsou jednoduché a luxusní zároveň.

Čechy a Morava 104 Kč / porce Jiří Novák
hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení detail »

Velikonoční telecí roláda

Telecí roláda na velikonoce, to je dobrota plněná nádivkou ze špenátu a s vajíčkovým salátem.

Evropa 68 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření detail »

Vývar hovězí základní

Čistý vývar z morkových kostí a zeleniny.

Čechy a Morava 4 Kč / porce Zdeněk
polévka, dietní, vaření detail »

Ragú polévka

Krémová,smetanově nažloutlá polévka s vložkou masa a zeleniny

Čechy a Morava 13 Kč / porce Helena Preiszlerová
polévka, vaření detail »
12
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou hlavní chod, rychlé, restování pro základ, pečení, vaření Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou
Demi glace omáčka, pečení, vaření, redukování Demi glace
Telecí líčka na červeném víně s cipolliny hlavní chod, restování pro základ, dušení Telecí líčka na červeném víně s cipolliny