Vepřové maso
Vepřové maso patří k nejoblíbenějším v české kuchyni. České výrobky jsou známé i za hranicemi - pražská šunka a moravské klobásy. Jakost a chuť záleží na druhu krmiva, věku, zmasilosti - váze. Nejvhodnější jsou kusy o váze asi
70 až 80 kg, vyšší váha se již projevuje větším množstvím tučných částí. Vepřové maso má většinou narůžovělou barvu, tmavší načervenalou mají starší kusy. Mladší mají maso měkké a lahodné. Nevýhodou vepřového masa je vyšší kalorická hodnota.
Vepřová svíčková (panenka) | Vepřové vnitřnosti | Vepřové karé (pečeně) bez kosti | Vepřová plec |
Vepřová krkovička | Vepřová kýta | Vepřový bůček | Kolínko a nožička přední |
Bavorský závitek



Hovězí závitek plněný směsí z brambor, vajec, bůčku a okurek, přelitý kořeněnou hustou šťávou.
Čechy a Morava 18 Kč / porceBrazilský Feijoada s rýží a farofa




Feijoada je vynikající dušené vepřové a černé fazole, které se tradičně podávají s rýži i s čerstvými plátky pomeranče. V Brazílii se tento pokrm...
Brazílie 77 Kč / porceČerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem





Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým vepřovým masem.
Čína 24 Kč / porceDegustační trojkombinace





Pro hosty kteří důvěřují a v šesti osobách řeknou, že vše nechají na kuchaři si lze degustačně pohrát i z jídel pevného lístku.
Mezinárodní Fusion 213 Kč / porceDomácí aspik s vepřovým a kuřecím masem



Aspik obohacený zeleninou a drůbežími droby.
Německo 11 Kč / porceEnchiladas





Mexické zapečené tortilly, ale trochu jinak.
Mexico 45 Kč / porceFiletovaná panenka s grilovanou zeleninou a omáčkou demi glace




Dorůžova pečená vepřová panenka s provensálskou grilovanou zeleninou.
Evropa 57 Kč / porceGrilovaná krkovička s hruškou zapečenou modrým sýrem s medovo-hořčičným přelivem



Minutka, která nezabere moc času, to je plátek grilované krkovičky s hruškou a medovo-hořčičnou omáčkou.
Čechy a Morava 58 Kč / porceHovězí dušené v kapustě




Trochu zapomenutá česká klasika.
Čechy a Morava 38 Kč / porce