Vepřové maso

Vepřové maso je v čechách bohužel nejčastěji konzumovaným mase. Nicméně tento problém zde nevyřešíme. Vepřové maso nám ale dává neuvěřitelnou paletu jeho zpracování od hlavy po ocas a to doslovně.
 

Vepřové maso patří k nejoblíbenějším v české kuchyni. České výrobky jsou známé i za hranicemi -  pražská šunka a moravské klobásy. Jakost a chuť záleží na druhu krmiva, věku, zmasilosti - váze. Nejvhodnější jsou kusy o váze asi 
70 až 80 kg, vyšší váha se již projevuje větším množstvím tučných částí. Vepřové maso má většinou narůžovělou barvu, tmavší načervenalou mají starší kusy. Mladší mají maso měkké a lahodné. Nevýhodou vepřového masa je vyšší kalorická hodnota.

 

Vepřová svíčková (panenka) Vepřové vnitřnosti Vepřové karé (pečeně) bez kosti Vepřová plec
Vepřová krkovička Vepřová kýta Vepřový bůček Kolínko a nožička přední

Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem

Moravský (vepřový) vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem

Čechy a Morava 31 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, namočení, pečení, pasírování detail »

Panenka na pepřové omáčce s gratinovanými brambory

Degustační podoba hlavního jídla.

Evropa 48 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, pečení detail »

Panenka špikovaná uzeninou

Pečená panenka nafilírovaná na hořčičné omáčce.

Evropa 21 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, pečení detail »

Pečené koleno

Křupavá kůrčička a šťavnaté masíčko, prostě vepřová mňamka „pečené kolínko“.

Čechy a Morava 88 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, vaření, pečení detail »

Plněné přírodní řízky

Řízky plněné šunkou a sýrem tak jako je známe z restaurace můžu doporučit všem.

Evropa 107 Kč / porce Lenka
hlavní chod detail »

Přírodní vepřové řízky s rýží a ovocem

Pokud máte rádi kombinaci ovoce a slaných jídel jsou přírodní vepřové řízky s rýží a ovocem ideální volbou

Evropa 70 Kč / porce Lenka
hlavní chod, rychlé detail »

Roláda z vepřové pečeně na pepřové omáčce

...plněná sušenými švestkami a vlašskými ořechy, s gratinovanými bramborami.

Čechy a Morava 46 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, pečení detail »

Slovenská pochoutka

Slovenská pochoutka, ragú z hovězího a vepřového masa s bramborovými plackami.

Čechy a Morava 31 Kč / porce Zdeněk
hlavní chod, restování pro základ, dušení detail »

Smažený váleček z vepřového masa, žampiony, sýrem a omáčkou

Smažená rolovaná panenka plněná anglickou slaninou, žampiony a ementálem. S variací studených omáček.

USA 55 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, smažení-fritování detail »

Špekový knedlík

Domácí knedlík z housky, špeku, slaniny a bílků.

Čechy a Morava 8 Kč / porce Mirek 0777
příloha, rychlé, vaření v páře detail »
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Toulouse-Style Cassoulet hlavní chod, namočení, restování, pečení Toulouse-Style Cassoulet
Kulajda polévka, vaření Kulajda
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček