Vepřové maso

Vepřové maso je v čechách bohužel nejčastěji konzumovaným mase. Nicméně tento problém zde nevyřešíme. Vepřové maso nám ale dává neuvěřitelnou paletu jeho zpracování od hlavy po ocas a to doslovně.
 

Vepřové maso patří k nejoblíbenějším v české kuchyni. České výrobky jsou známé i za hranicemi -  pražská šunka a moravské klobásy. Jakost a chuť záleží na druhu krmiva, věku, zmasilosti - váze. Nejvhodnější jsou kusy o váze asi 
70 až 80 kg, vyšší váha se již projevuje větším množstvím tučných částí. Vepřové maso má většinou narůžovělou barvu, tmavší načervenalou mají starší kusy. Mladší mají maso měkké a lahodné. Nevýhodou vepřového masa je vyšší kalorická hodnota.

 

Vepřová svíčková (panenka) Vepřové vnitřnosti Vepřové karé (pečeně) bez kosti Vepřová plec
Vepřová krkovička Vepřová kýta Vepřový bůček Kolínko a nožička přední

Špíz z pěti druhů masa

Grilovaný špíz s bramborovou lodičkou a koprovo-česnekovou zakysanou smetanou.

Mezinárodní Fusion 66 Kč / porce Mirek 0777
grilování, rychlé, marinování, grilování detail »

Teplý špenát k českým hotovkám

Na hrubo mletý přílohový špenát.

Čechy a Morava 7 Kč / porce Mirek 0777
příloha, dietní, rychlé, vaření detail »

Thajská pánev na banánovém listu

Směs panenky a prsíček se zeleninou na banánovém listu.

Thajsko 42 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, dietní, rychlé, wok detail »

Thajská pánev s jasmínovou rýží

Velmi pikantní provedení směsi zeleniny a plátků masa.

Thajsko 44 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, dietní, rychlé, wok detail »

Toulouse-Style Cassoulet

Cassoulet a chceteli casoulet nemá originál, protože jeho variace jsou i ve Francii veliké.

Francie 65 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, namočení, restování, pečení detail »

Vepřová panenka plněná uzeným lososem a zeleným chřestem

Vepřová panenka plněná uzeným lososem a zeleným chřestem.

Evropa 82 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, dietní, rychlé, pečení detail »

Vepřová pečeně s cannelloni

Špenátové cannelloni plněné ricottou s pomalu pečenou plecí a paprikovém puré.

Itálie 64 Kč / porce Mirek 0777
nedělní oběd, dietní, rychlé, pečení, restování pro základ detail »

Vepřová špikovaná panenka na hořčičné omáčce

Panenka špikovaná uzeninou na hořčičné omáčce s americkými bramborami a salátem coleslaw.

Čechy a Morava 50 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, pečení detail »

Vepřové kotlety s ovocem

Výborný kombinace vepřové pečeně a švestek, které neodoláte.

Čechy a Morava 24 Kč / porce Lenka
hlavní chod, rychlé, pečení detail »

Vepřové ledvinky s rýží

Na plátky nakrájené očištěné ledvinky v hnědé omáčce, lehce zjemněné chutí medu.

Čechy a Morava 15 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, dietní, rychlé, dušení detail »
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží
Daňčí kolínko na špenátové kaši nedělní oběd, marinování, pečení Daňčí kolínko na špenátové kaši
Telecí líčka na červeném víně s cipolliny hlavní chod, restování pro základ, dušení Telecí líčka na červeném víně s cipolliny