Vepřové maso

Vepřové maso je v čechách bohužel nejčastěji konzumovaným mase. Nicméně tento problém zde nevyřešíme. Vepřové maso nám ale dává neuvěřitelnou paletu jeho zpracování od hlavy po ocas a to doslovně.
 

Vepřové maso patří k nejoblíbenějším v české kuchyni. České výrobky jsou známé i za hranicemi -  pražská šunka a moravské klobásy. Jakost a chuť záleží na druhu krmiva, věku, zmasilosti - váze. Nejvhodnější jsou kusy o váze asi 
70 až 80 kg, vyšší váha se již projevuje větším množstvím tučných částí. Vepřové maso má většinou narůžovělou barvu, tmavší načervenalou mají starší kusy. Mladší mají maso měkké a lahodné. Nevýhodou vepřového masa je vyšší kalorická hodnota.

 

Vepřová svíčková (panenka) Vepřové vnitřnosti Vepřové karé (pečeně) bez kosti Vepřová plec
Vepřová krkovička Vepřová kýta Vepřový bůček Kolínko a nožička přední

Vepřové maso na smetaně

Pro milovníky omáček doporučují vepřové maso na smetaně. Jemná máčka v kombinaci s výtečným masem vás nadchne.

Čechy a Morava 33 Kč / porce Lenka
nedělní oběd, rychlé, restování pro základ, dušení detail »

Vepřové maso na víně

Vepřové maso na víně roku 1975

Evropa 22 Kč / porce Lenka
hlavní chod, rychlé detail »

Vepřové maso se zelenými fazolkami a s rajčaty

Vepřové maso se zelenými fazolkami a s rajčaty je odzkoušený recept. Doporučila bych ho i jako svátečnější pokrm. Vhodnou přílohou jsou hranolky,...

Evropa 99 Kč / porce Lenka
nedělní oběd detail »

Vepřové maso v mandlovém těstíčku

Lahodné mandlové těstíčko s vepřovým masem obohacené o kousky oliv, které může být skvělou lehkou večeří.

Španělsko 38 Kč / porce Lenka
hlavní chod, vaření na pánvi detail »

Vepřové medailonky z panenky a šafránové brambory

Vepřová panenka s fazolkami a smetanovými šafránovými brambůrkami.

Francie 57 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, rychlé, dušení detail »

Vepřové řízečky s wasabi kaší

Medailonky z panenky obalené v japonské strouhance, prokládané pomerančem. Podávané s kaší dochucenou japonským wasabi křenem.

Mezinárodní Fusion 45 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, smažení-fritování detail »

Guláš Petra Voka

Kousky hovězího a vepřového masa v načervenalé omáčce, silné chuti po leču a víně.

Čechy a Morava 25 Kč / porce Vítek Preiszler
hlavní chod, restování pro základ, dušení detail »

Pastýřská pochoutka

Pochoutka s roštěncem, kýtou, játry, žampiony a dalšími chutěmi.

Čechy a Morava 22 Kč / porce Vítek Preiszler
hlavní chod, restování pro základ, dušení detail »

Roládka z vepřového kolena

Pivní omáčka k roládě z vepřového kolínka, prostě ideální kombinace.

Evropa 112 Kč / porce Jan Matějka
hlavní chod detail »

Staropolský bigos

Směs dušeného hovězího, vepřového, klobásy se zelím, houbami a rajčaty.

Čechy a Morava 29 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, restování pro základ, dušení, vaření detail »
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Vepřové ledvinky s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, dušení Vepřové ledvinky s rýží
Kulajda polévka, vaření Kulajda
Špekový knedlík příloha, rychlé, vaření v páře Špekový knedlík