Vepřové maso

Vepřové maso je v čechách bohužel nejčastěji konzumovaným mase. Nicméně tento problém zde nevyřešíme. Vepřové maso nám ale dává neuvěřitelnou paletu jeho zpracování od hlavy po ocas a to doslovně.
 

Vepřové maso patří k nejoblíbenějším v české kuchyni. České výrobky jsou známé i za hranicemi -  pražská šunka a moravské klobásy. Jakost a chuť záleží na druhu krmiva, věku, zmasilosti - váze. Nejvhodnější jsou kusy o váze asi 
70 až 80 kg, vyšší váha se již projevuje větším množstvím tučných částí. Vepřové maso má většinou narůžovělou barvu, tmavší načervenalou mají starší kusy. Mladší mají maso měkké a lahodné. Nevýhodou vepřového masa je vyšší kalorická hodnota.

 

Vepřová svíčková (panenka) Vepřové vnitřnosti Vepřové karé (pečeně) bez kosti Vepřová plec
Vepřová krkovička Vepřová kýta Vepřový bůček Kolínko a nožička přední

Trhané adobo

tenhle způsob úpravy masa vymysleli filipínci, aby dlouho vydrželo, takže se nekazí třeba týden.

Malajsie 25 Kč / porce Tom
hlavní chod, rychlé, dušení detail »

Uherský guláš

Hovězí maso v načervenalé omáčce s brambory, rajčaty a slovenskou paprikou.

Čechy a Morava 21 Kč / porce Vítek Preiszler
hlavní chod, restování pro základ, vaření detail »
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pečené plněné brambory mletým masem nedělní oběd, rychlé, pečení Pečené plněné brambory mletým masem
Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami hlavní chod, restování pro základ, dušení Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce