Vepřová plec
Plec je přední horní část nohy/kýty. A hodíse pro pečení a dušení.
Brazilský Feijoada s rýží a farofa




Feijoada je vynikající dušené vepřové a černé fazole, které se tradičně podávají s rýži i s čerstvými plátky pomeranče. V Brazílii se tento pokrm...
Brazílie 77 Kč / porceČerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem





Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým vepřovým masem.
Čína 24 Kč / porceMoravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem





Moravský (vepřový) vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem
Čechy a Morava 31 Kč / porceSlovenská pochoutka




Slovenská pochoutka, ragú z hovězího a vepřového masa s bramborovými plackami.
Čechy a Morava 31 Kč / porceVepřová pečeně s cannelloni




Špenátové cannelloni plněné ricottou s pomalu pečenou plecí a paprikovém puré.
Itálie 64 Kč / porceVepřové maso na smetaně



Pro milovníky omáček doporučují vepřové maso na smetaně. Jemná máčka v kombinaci s výtečným masem vás nadchne.
Čechy a Morava 33 Kč / porceGuláš Petra Voka



Kousky hovězího a vepřového masa v načervenalé omáčce, silné chuti po leču a víně.
Čechy a Morava 25 Kč / porceStaropolský bigos



Směs dušeného hovězího, vepřového, klobásy se zelím, houbami a rajčaty.
Čechy a Morava 29 Kč / porceTrhané adobo




tenhle způsob úpravy masa vymysleli filipínci, aby dlouho vydrželo, takže se nekazí třeba týden.
Malajsie 25 Kč / porce