Rýže

Rýže (Oryza) je jednoletá či víceletá rostlina.Nejpěstovanější druh rýže setá (O. sativa) je jednoletá bylina

Rýže je rozšířena všude ve světě, hlavně v tropech a subtropech. Rýže setá (O. sativa) vznikla pravděpodobně z divoké Oryza fatua, rozšířené v okolí řeky Gangy v Indii. Další pěstovanou rýží je Oryza glaberrima, která se pěstuje v povodí Nigeru


Bazalkové rizoto z rýže Arborio

Italské krémové rizoto s pestem a bazalkou. Risotto z Arborio nebo Carnaroli rýže.

Itálie 36 Kč / porce Mirek 0777
příloha, rychlé, vaření detail »

Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou

Rizoto z rýže Arborio.

Mezinárodní Fusion 103 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, dietní, vaření detail »

Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží

Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s bílou rýží je Malajsijský jídlo

Malajsie 78 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení detail »

Italské rizoto s chřestem

Jednoduché vaření je také Ialské rizoto s chřestem. Risotto z Arborio nebo Carnaroli rýže.

Itálie 60 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, rychlé, příprava rizota detail »

Italské rizoto s krevetami a chobtničkama

Rizoto ve smetanové omáčce s krevetami a vařenou chobotnicí. Risotto z Arborio nebo Carnaroli rýže.

Itálie 62 Kč / porce Vaclav Langer
hlavní chod, rychlé, vaření, restování detail »

Jasmínová rýže

Voňavá, lepivá, asijská jasmínová rýže a její příprava.

Asie 3 Kč / porce Mirek 0777
příloha, dietní, rychlé, dušení detail »

Přírodní vepřové řízky s rýží a ovocem

Pokud máte rádi kombinaci ovoce a slaných jídel jsou přírodní vepřové řízky s rýží a ovocem ideální volbou

Evropa 70 Kč / porce Lenka
hlavní chod, rychlé detail »

Rizoto se zeleným a bílým chřestem

Krémové italské rizoto s dýňovým olejem.

Itálie 36 Kč / porce Mirek 0777
hlavní chod, rychlé, dušení, blanšírování detail »

Rizoto z rýže Arborio

Italské krémové rizoto. Risotto z Arborio nebo Carnaroli rýže.

Itálie 15 Kč / porce Mirek 0777
příloha, rychlé, vaření detail »

Suši

Jako korunu japonského kuchařského umění označujeme suši.

Japonsko 96 Kč / porce Lenka
malá chuťovka (k navození chuti na další chod), pošírování, postupy studené kuchyně detail »
12
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Italské rizoto s krevetami a chobtničkama hlavní chod, rychlé, vaření, restování Italské rizoto s krevetami a chobtničkama
Plněné paprikové lusky na rajské omáčce hlavní chod, restování pro základ, dušení Plněné paprikové lusky na rajské omáčce
Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží