Dušení
Úprava, kde je potravina částečně ponořená v tekutině a přiklopená tak, že je i v páře.
Ala Mexický guláš



Komunistická podoba mexického guláše, drobné kousky dušeného hovězího s rýží, hráškem a sýrem.
Čechy a Morava 32 Kč / porceAzu po tatarsku




Dušené hovězí nakrájené na nudličky v téměř červené omáčce se sterilovanými okurkami.
Čechy a Morava 33 Kč / porceBohdalovský závitek



Plněný hovězí závitek zelím a párkem, přelitý řidší tmavočervenou omáčkou, je Bohdalovský hovězí závitek
Čechy a Morava 20 Kč / porceBratislavský guláš



Kousky hovězího přelité pikantní smetanovou omáčkou, aneb bratislavský guláš.
Čechy a Morava 33 Kč / porceBrazilský Feijoada s rýží a farofa




Feijoada je vynikající dušené vepřové a černé fazole, které se tradičně podávají s rýži i s čerstvými plátky pomeranče. V Brazílii se tento pokrm...
Brazílie 77 Kč / porceDušené divoké houby na česnekovém másle




S grilovanou bagetou a černým lanýžem. Bašta pro houbové labužníky.
Francie 100 Kč / porceDušené hlávkové červené zelí



Dušené sladkokyselé přílohové zelí s rozinkami.
Čechy a Morava 7 Kč / porceDušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s rýží





Dušené hovězí plátky v tamarindové omáčce s bílou rýží je Malajsijský jídlo
Malajsie 78 Kč / porceDušené jehněčí v bramborách




Lancashire Hotpot je britské dušené jehněčí maso se zeleninou a bramborem.
Anglie 61 Kč / porce