Smažení-Fritování
Jídlo či surovina je ponořená (někdy částečně) do tuku při teplotě cca. od 160 do 200°C
Arabský smažený falafel s cizrny a fazolí



Klasický falafel s cizrny obohatíme černými fazolemi.
Saudská Arabie 15 Kč / porceBěloruské bramborové placky





Brambory a houby, velmi tradiční běloruská kombinace.
Bělorusko 33 Kč / porceBramborák a bramboráčky





Český lidový nesmrtelný bramborový pokrm. Bramboráčky.
Čechy a Morava 6 Kč / porceBramborové placky



Nastrouhané vařené a syrové brambory s trochou mouky a vajec.
Čechy a Morava 3 Kč / porceCordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue




Slavný francouzský recept smažené kapsy z telecího masa, ementálu a kvalitní vepřové šunky.
Francie 95 Kč / porceDochucený hovězí tataráček




Předkrm nebo chuťovka k pivu, každopádně další nesmrtelné jídlo.
Čechy a Morava 69 Kč / porceEnchiladas





Mexické zapečené tortilly, ale trochu jinak.
Mexico 45 Kč / porce