Smažený váleček z vepřového masa, žampiony, sýrem a omáčkou





Smažená rolovaná panenka plněná anglickou slaninou, žampiony a ementálem. S variací studených omáček.
Postup přípravy
Váleček panenky podélně nakrojíme po vlákně a rozevřeme, každou polovinu znovu nařízneme po vlákně jako knihu.
Přes igelit naklepeme panenku na výšku 3 mm. Položíme na ní plátky ementálu a orestované pokrájené žampiony se slaninou. Položíme rovnoměrně na panenku s ementálem a zarolujeme.
Váleček panenky obalíme v trojobalu a smažíme dozlatova, při 170°C.
Po usmažení necháme 3 minuty odpočinout a podáváme překrojené se studenými omáčkami a pečivem. V našem případě jsem napsal již hotový dip Salsa a medovo-hořčičný ze zakysané smetany.
Možnosti inovace
Změnou typu sýru a uzeniny. Nebo variantou mini porcí ve stylu fingers food.
Rada
Panenku nepřesmažte, ať je krásně růžová. Na fotce je už moc.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Bramborové hranolky julienne, Coleslaw zelný salát, Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 481 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Smažení-Fritování (5min), Příprava (15min) Doba vaření 10 porcí: 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřová svíčková (panenka)
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Polotvrdé sýry
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Zelenina » Houby a řasy
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Severní Amerika » USA
- Recepty dle úpravy » Smažení-Fritování,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 24.10.2012
- Recept zobrazen: 3845x